Hytinteltta vie kalifornialaisiin tunnelmiin Ravintolapäivänä

Omassa käytössä. Hinttaloiden piha on vielä heidän omassa käytössään. Lauantaina se täyttyy pöydistä ja tuoleista, toivottavasti myös ruokailijoista.

Nurmijärven Uutiset

RAJAMÄKI (NU)– Olemme kumpikin ammattikokkeja. Tapasimme ollessamme töissä casinolla San Diegossa Kaliforniassa. Siitä on nyt neljä vuotta, ja sen jälkeen kaikki onkin mennyt aika nopeasti, kertoo vuosi sitten perheineen Rajamäelle muuttanut Ellen Hinttala.

Perheeseen kuuluvat aviomies Antti Hinttala sekä 2-vuotias Alma ja reilut yhdeksän kuukautta vanha Kaapo.

Lauantaina vietettävänä ravintolapäivänä pariskunta aikookin verestää Kalifornia-muistojaan.

– Tarjoamme samoja elementtejä, joita casinon bufessa oli tarjolla. Siellä tosin kävi päivittäin syömässä pari tuhatta henkeä, Ellen Hinttala kertoo.

Hytinteltan nimellä kulkevaan pop up-ravintolaan pariskunta odottaa 150 syöjää, tosin pienempikin väkimäärä riittää. Ruoka ei tosin lopu Antti Hinttalan mukaan kesken, vaikka väkeä tulisi enemmänkin.

– Ja jos loppuu, paistetaan vaikka makkaraa, hän nauraa.

Odotukset eivät tunnu epärealistiselta, sillä edellisenä ravintolapäivänä Hinttaloiden ranskalainen menu sai liikkeelle 100 herkuttelijaa. Päivää vietettiin paukkupakkasessa. Teltassa sisällä lämpötila oli -27 astetta, mutta sehän ei tahtia haitannut.

Silloin teltta oli pystytetty Hyttikujan päässä olevalle pienelle parkkipaikalle. Nyt kalifornialaisia herkkuja on tarkoitus nauttia Hinttaloiden kauniin, 20-luvulla rakennetun Hytin talon pihapiirissä.

Sateeseenkin on toki varauduttu yhden huvilateltan verran.

Hytinteltassa on mistä valita

Hinttaloiden menu sisältää kolme ateriavaihtoehtoa aikuisille ja yhden lapsille. Aikuisille on tarjolla amerikkalainen lautanen, joka sisältää grilliruokaa, ribsejä ja maissia. Toinen vahtoehto on tortillatyyppinen meksikolainen ruoka ja kolmas kalalautanen. Siihen kuuluu kahta erilaista sushia ja katkarapucocktailia.

Kalalautanen sopii Ellen Hinttalan mukaan hyvin kalifornialaiseen teemaan, koska sitä tarjottiin casinolla suurelle määrälle aasialaisia lomanviettäjiä.

Lapsille Hinttaloiden menusta löytyy ruoka nimeltä mac&chees, suomalaisittain juustomakaroonia ja kanavarrasta. Jälkiruoaksi on kahvia ja porkkanakakkua, joka on Ellen ja Antti Hinttalan lemppari.

Antti Hinttala ei ehdi juurikaan osallistua ravintolapäivän etukäteisvalmisteluihin. Hän on töissä Royal Ravintoloilla ja tekee täyttä työpäivää Maku Ravintolan keittiömestarina.

Ellen Hinttala on saman työnantajan palveluksessa. Hän työskentelee Ravintola Teatterin pääkylmäkkönä, mutta on nyt äitiyslomalla.

- Minä sitten yritän tässä väsäillä näiden pikkuapureiden kanssa, Ellen Hinttala sanoo pilke silmäkulmassa.

Lauantaina Ellen ja Antti Hinttala hoitavat Hytintelttaa pääosin kahdestaan. Lapset ovat mummolassa, mutta juoksupojiksi on valjastettu muutama sukulainen.

Suora palaute ja hyvä fiilis innostavat

Hinttaloilla on monta hyvää syytä osallistua ravintolapäivään.

– Kun on toisella töissä, tuntuu mukavalta tehdä omaa juttua ja saada suoraa palautetta, sanoo Ellen Hinttala.

– Fiiliksen takia tätä tehdään, toteaa puolestaan Antti Hinttala.

Yhteisenä haaveena heillä on oman kahvilan tai ravintolan perustaminen. Ravintolapäivä tarjoaa siihen manion harjoittelumahdollisuuden.

Pop up-ravintolaa ei siis pyöritetä tulojen toivossa. Aikuisten ateria maksaa Hytinteltassa kymmenisen euroa, lasten puolet siitä.

Kahville ja kakkupalalle tulee hintaa muutama euro. Tarkoista hinnoista Hinttalat eivät ole vielä päättäneet.

Hytin teltta on ensi lauantaina 19. toukokuuta avoinna klo 12-17. Pop up-ravintola löytyy Rajamäeltä osoitteesta Hyttikuja 3.

Written by:

Taina Joutsen

Ota yhteyttä

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Lisää aiheesta