Karhunkorven koulun remontti lykkääntyy

Paikalliset
Kommentoi

KIRKONKYLÄ (NU)Kirkonkylän Karhunkorven koulun peruskorjaus ja laajennus lykkääntyy. Alunperin töiden piti alkaa kesäkuussa. Valmista olisi ollut elokuussa 2013. Lykkääntymisen syynä ovat 2,6 miljoonaan euroon kohonneet kustannukset. Välttämättömät korjaukset tehdään kuitenkin nyt.

Kunnanhallitus kytki koulun tekeillä olevaan palveluverkkosuunnitelmaan. Lopulliset ratkaisut tehdään vasta, kun se on valmistunut.

– Suunnitelmaa tehdään kuluvan vuoden aikana ja lopullisesti se on valmis ensi vuoden puolella. Päätökset tehdään sen jälkeen, sivistystoimenjohtaja Tiina Hirvonen kertoo.

Kunnanhallituksen päätöksen mukaan nyt tehdään vain koulun toiminnan kannalta välttämättömimmät, kiireiset korjaustyöt, kuten salin lattia, puku- ja pesutilat, keittiön lattia sekä ulkopuolinen salaojitus.

Töiden kustannusarvio on 250 000 - 300 000 euroa. Työt voidaan tehdä muusta hankkeesta erillisinä, eivätkä ne rajoita myöhempää päätöksentekoa.

Kaisa Suominen (kok.) esitti kunnanhallituksessa, että peruskorjaus ja laajennus toteutetaan suunnitelmien mukaan. Esitys raukesi kuitenkin kannattamattomana.

Hinta noussutmiljoonallaKarhunkorven koulun peruskorjaus ja laajennus on mukana tämän vuoden talousarviossa.

Kuluvalla vuodelle siihen on budjetoitu 600 000 euroa ja ensi vuodelle 850 000 euroa. Kokonaisbudjetti on 1 550 000, josta 60  000 euroa on jo käytetty suunnitteluun ja tutkimuksiin.

Tarkempien selvitysten jälkeen ilmeni, että kustannukset ovat huomattavasti suuremmat. Laskelmissa päädyttiin loppusummaan 2,6 miljoonaa.

Koulun laajennus koostuu kolmesta opetustilasta, ruokasalista ja opettajien työskentelytiloista. Peruskorjaukseen sisältyvät taloteknisten järjestelmien remontointi, ilmanvaihdon lisääminen ja nykyisten tilojen sisäkunnostustyöt.

Kuviossa mukana pyörii Laidunalueelle Sorvankaarelle suunniteltu uusi koulu. Sen rakentamisajankohdaksi on arvioitu vuosia 2017-2020 ja kustannuksiksi 10 miljoonaa euroa.

Sivistyslautakunnan mukaan Kirkonkylän oppilasmäärien kasvu ei edellytä uutta koulua. Oppilaat mahtuvat nykyisiin kouluihin, jos niiden tiloja laajennetaan.

Käyttäjän Kari Virtanen kuva
Kari Virtanen

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.