Arkadian yhteislyseosta ratsastusta tukeva koulu

Paikalliset
Kommentoi

Klaukkalassa sijaitseva Arkadian yhteislyseo on painottunut kansainvälisyyteen sekä taideopintoihin. Koululla on myös kannustava suhtautuminen opiskelijoiden kilpaurheiluun. Jalkapalloilijat ja jääkiekkoilijat ovat jo saaneet kurssisuorituksia valmennuksista, ja nyt toimintaa suunnitellaan laajennettavaksi myös ratsastusurheiluun.

– Koulu tukee tasapuolisesti kaikkia koululiikuntaa tukevia urheilulajeja, Arkadian yhteislyseon rehtori Jaakko Julkunen sanoo.

– Meillä on koulussa ollut myös menestyneitä kilparatsastajia ja lajin suosion myötä lisää on tulossa, hän jatkaa.

Kurssisuorituksia valmennuksesta

Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne on sitoutunut tukemaan opinto-ohjelman suunnittelua ja pilottivaiheessa myös toteutuksen valvontaa. Ylänteen mukaan ratsastuksen valmennusjärjestelmä Suomessa on niin selkeä, että se auttaa myös koulua valitsemaan urheilijat, jotka valmennuksista ja kilpailuista kurssisuorituksia voivat saada.

– Käytännössä alue- tai maajoukkuevalmennukseen hyväksytyt ratsastajat ovat sillä tasolla, että he voivat saada valmennuksista ja kilpailuista kurssisuoritteita lukioon, Ylänne kertoo.

Juniorien aluemestaruudet kilpaillaan Helppo A koululuokassa ja 110 cm esteluokassa. Suomen mestaruuksissa kilpaillaan Vaativa B tasoisilla kouluradoilla ja 130 cm esteillä.

Opintokurssille olisi käyttöä

Ida Takala on Suomen Ratsastajainliiton kenttäratsastuksen aluevalmennettava. 15 -vuotias Ida pyrki yhteyshaussa Arkadian yhteislyseoon ja hyvällä peruskoulun todistuksella sinne varmaan pääseekin.

Ida on harrastanut ratsastusta kymmenen vuotta, joista kaksi vuotta kilpaurheillut. Kenttäratsastuksessa tarvitaan sekä koulu- että esteratsastajan taitoja.

– Olisi todella hyvä, jos voisin päästä aamuisin kouluvalmennukseen Tiina Tarkkalalle. Silloin maneesiin mahtuisi paremmin ja pääsisin harjoittelemaan myös ratoja, Ida kertoo.

Tiia Rämön hevonen Conally on tällä hetkellä Belgiassa. Myös Tiia käy siellä usein ja tarkoituksena on valmentautua ja kilpailla Belgiassa Elina Blomin kanssa koko tuleva kesäkausi.

– Olen nyt valmis 110 cm luokkiin ja syksyllä tavoitteena on kansainväliset 120 cm luokat, Tiia kertoo.

Myös Tiia on harrastanut ratsastusta pienestä lähtien. Hän odottaa, että kilparatsastuksesta saadaan myös lukiossa aikaiseksi opintokurssi.

Molemmat innokkaat kilpailijat haluavat opiskella kunnon ammatin.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.