Yhdeksäsluokkalaisten juhla lopetettiin NYK:ssa

Yhteiskoululla harmia. Ysiluokkalaisten tilaisuus jouduttiin lopettamaan, sillä muutamat oppilaista olivat selvästi päihtyneitä.

Esko Artell

Turvallisuuden takia. Yhteiskoulun rehtori Kirsi Hyvämäki oli pakotettu lopettamaan yhdeksäsluokkalaisten tilaisuuden häiriökäyttäytymisen takia.

Marianna Simo

Nurmijärven yhteiskoululla viime perjantaina järjestetty yhdeksäsluokkalaisten juhla sai nolon lopun. Koulun henkilökunta havaitsi, että vajaat kymmenen oppilaista oli niin päihtyneitä, että juhlatilaisuus oli pakko lopettaa alkuunsa.

– Näin meneteltiin yleisen turvallisuuden nimissä, kiteyttää yläasteen ja lukion rehtori Kirsi Hyvämäki.

Hänen mukaansa päätös syntyi paikan päälle kutsuttujen poliisiviranomaisten kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

– Ja päätös oli kaikkien kannalta erittäin valitettava. Yhdeksäsluokkalaiset olivat valmistelleet aiempien vuosien tapaan tilaisuuteen ohjelmaa. Ilmeisesti tarkoitus oli esittää ainakin video, laulaa opettajille ja pitää kilpailuja. Tilaisuus oli sovittu alkavaksi aamulla kello 8.00, mutta häiriöiden takia tilaisuus keskeytettiin sitten alkuunsa, Hyvämäki kertaa.

Hän kertoo saaneensa jo perjantaina aamupäivällä runsaasti palautetta niin oppilaiden vanhemmilta kuin oppilailtakin.

– Harmin ymmärtää, kun kyse on ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Häiriökäyttäytymistä ei voida kuitenkaan hyväksyä, joten tällaisten tilaisuuksien järjestäminen arvioidaan vastedes kokonaan uudelleen.

Humalaisten oppilaiden lisäksi turhautumistaan purkivat hetken myös muut ysiluokkalaiset; vessapaperia ja muuta sotkua leviteltiin, ja ainakin yhtä ovea vaurioitettiin.

– Kyllä tilanne kaikki ysejä harmitti, kertoo kaksi nimettömänä pysyttelevää ysiluokan tyttöä.

– Yhdeksän vuotta on koulua käyty ja ohjelmaa valmisteltu. Nyt sitten kaikki valmistelu meni ihan hukkaan. Ei tämä mitenkään reilulta tunnu, summaavat tytöt.

Heidän mukaansa eniten häiriötä aiheutti kaksi tukevimmin humaltunutta oppilasta.

Written by:

Esko Artell

Ota yhteyttä