Kultasuitsen hepat persoonallisuuksia

Paikalliset
Kommentoi

NURMIJÄRVI (NU)Kultasuitsen Tallissa asustaa viitisentoista hevosta. Lisänä on vielä pitkä jono poneja.

Tallin perusti pari vuotta sitten nyt 13-vuotias Merikke Pasanen. Erikoista on, että hän on myös tehnyt suurimman osan hepoista.

Santtu, Toro, Nasu ja kumppanit ovat nimittäin keppihevosia. Pastelliset ponit taas ovat muovisia My Little Ponyja.

– Yksi tuttu harrasti keppihevosia, siitä se lähti. Löysin netistä keppihevosen kaavan ja rupesin tekemään, Merikke Pasanen kertoo.

Puitteet kuin oikeassatallissaHevoset ja ponit ovat löytäneet kodin tytön isovanhempien Leena ja Teuvo Pasasen ladosta. Pilttuiden lisäksi sinne on sijoitettu tallin toimisto ja maneesi.

Ladon takana sijaitsevat laitumet ja kenttä esteratsastusta varten. Kultasuitsen Tallin asukkaat hoidetaan viimeisen päälle hyvin. Hoitajia riittää, sille Merikke Pasanen ja hänen ystävänsä käyvät tallilla vuoden ympäri päivittäin.

Kaikki tallin hevoset ovat persoonallisuuksia.

– Joskus Daama on tosi virkeä ja tottelevainen. Jos sillä on paha päivä, se voi kenkkuilla, Silmu Seppo kuvailee hoitoheppaansa.

– Neppis tykkää kouluratsastuksesta. Sillä mennään peräänannossa ja kaikkea ja kisataan koulukisoissa, kertoo puolestaan Netta Rautanen.

Käsityötaidot karttuvat,liikkuminen lisääntyyKultasuitsen Tallin väestä vain Merikke Pasanen harrastaa oikeilla hevosilla ratsastamista. Hänellä on kaksi kertaa viikossa ratsastustunti Uotilan Ratsastuskoulussa.

Keppihevoset kiinnostavat Merikke Pasasta, koska niitä tekemällä käsityötaidot karttuvat. Yhden hevosen tekemiseen kuluu noin neljä tuntia.

Keppihevosharrastus lisää myös liikunnan määrää. Se tuli todistetuksi heti ensivierailulla.

Tallin kaksipäiväinen ratsastusleiri oli juuri päättymäisillään. Leirin päätteeksi pidettiin ratsastuskilpailut, joista ei puuttunut vauhtia ja huimia hyppyjä.

– Olen pitänyt joka päivä ainakin yhden ratsastustunnin. Meillä on ollut myös leirikaste ja iltamaasto. Lisäksi olemme hoitaneet ja pesseet heppoja, leirin vetäjä kertoo ohjelmasta.

Käyttäjän Taina Joutsen kuva
Taina Joutsen

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.