Tekninen vika pysäytti Forsströmin – nurmijärveläisväriä kuitenkin Riihimäki-rallin palkintopallilla

Janne Eronen ja Ville Mäkelä nousivat taas palkintopallille.

Jarno Saari

Janne Eronen ja Ville Mäkelä palkintopallille.

Ralliautoilun Pohjois-Euroopan NEZ-sarjan hallitseva kaksivetoisten luokan mestari, lepsämäläinen Alex Forsström ja Eetu-Pekka Hellsten joutuivat keskeyttämään viikonloppuna kauden ensimmäisen SM3-luokan SM-osakilpailunsa Riihimäellä. Forsströmin kesäkauden SM-avaus Opel Adam R2:lla päättyi rallin ensimmäisellä EK:lla tekniseen vikaan.

– Jo EK:n lähdössä moottori oli tukehtua ja kone ei vetänyt kunnolla. Pitkin pätkää moottorin veto oli jotenkin nahkean oloista. Lopulta noin kolme kilometriä ensimmäisen EK:n maalista kaikki varotusvalot kojetaulussa syttyivät, joten auto oli pysäytettävä ja kisa jäi siihen, Forsström kertasi.

Ralli SM-sarjan seuraava osakilpailu SM O.K. Auto-ralli ajetaan kesäkuun 10. päivä Kouvolassa.

– Ensin pitää selvittää, mikä autossamme on vialla ja korjata viat, mutta Kouvolaan tähdätään seuraavaksi, Forsström totesi keskeytyksensä jälkeen.

Sen sijaan varkautelainen Janne Eronen saavutti Riihimäki-rallissa kauden kolmannen palkintosijansa yhdessä klaukkalaisen kartturinsa Ville Mäkelän kanssa.

Kelpo tuloksesta huolimatta RTE-Motorsportin kuljettaja ei ollut täysin tyytyväinen kilpailun kulkuun.

Eronen ja Mäkelä sijoittuivat lopulta nelivetoisten autojen SM2-luokassa kolmanneksi, mutta vierailivat kahteen otteeseen myös luokan toisella sijalla.

– Ensimmäinen erikoiskoe meni ihan ok, mutta pientä hakemista oli vielä ajamisessa. Asfaltilla ajetut yleisö-EK:t eivät ole minulle ollenkaan mieluisia, joten ne kaksi pätkää tultiin todella varovasti.

Tauon jälkeen Mitsubishi-kuskin tarkoitus oli hyökätä, mutta etuvanne vaurioitui, kun se sai kovan osuman.

– Onneksi renkaassa sentään säilyi ilmat. Vanne tosin hankasi jarrusatulaan, eikä rengas pyörinyt kunnolla. Viimeiset pätkät yritin ajaa Timo Mäenpään eroa kiinni, mutta ei aivan onnistuttu, kun eroa jäi 1,2 sekuntia, Eronen summasi.

Eronen on SM2-luokassa nyt neljän osakilpailun jälkeen toisena Eerik Pietarisen perässä.

Written by:

Ota yhteyttä