Rajamäen SPR käynnistelee uutta toimintakautta – vapaaehtoistyö antaa enemmän kuin ottaa

Iloiset Nälkäpäiväkerääjät Eila Kivi ja Marja-Liisa Järvi.

SRP Rajamäki

SPR Rajamäen 66. toimintavuosi on käynnistymässä.

– Vapaaehtoistyö antaa enemmän kuin ottaa, ja tuottaa kohteilleen turvaa ja iloa, sanoo SPR Rajamäen puheenjohtaja May Roth-Edelmann kertoessaan SPR:n Rajamäen osaston 66. toimintavuoden käynnistymisestä.

– Heinäkuun alussa kahdenkymmenen henkilön tekemät joulusaunan vihdat ovat hyvässä säilössä odottamassa joulua. Nälkäpäiväkeräys lähestyy kovaa vauhtia. Jokainen voi lahjoittaa tunnin omasta ajastaan pukeutumalla Punaisen Ristin liiviin ja kartuttaa katastrofirahastoa, josta varat ovat nopeasti irrotettavissa katastrofien uhreille, Roth-Edelmann esittelee toimintaa.

Kultaisen Iän Kerho kaikille, jotka tuntevat olevansa oikeassa iässä, kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa keskiviikkoisin Päiväkeskuksessa. Kerhossa lauletaan, lausutaan ja askarrellaan kuulumisten vaihdon lomassa.

Omaishoitajien tukiryhmä kutsuu kunnan omaishoitajat virkistymään kuukausittain erilaisten teemojen parissa. Omaishoitajille järjestettävä Kuntokurssi alkaa 29.8. Kurssi on tarkoitettu kaikille omaishoitajille, ja sillä kuntoutetaan niin mieltä kuin kehoakin. Ilmoittautumiset Eila Kivi 050 558 9951 tekstiviestillä.

MLL:n kanssa yhdessä pidettävä Terhokerho toimii tiistaisin avoimessa päiväkodissa. Sinne saavat tulla kaikki ala-asteikäiset, jotka kaipaavat iltapäivätekemistä sekä kultaisessa iässä olevat, jotka haluavat touhuilla lasten kanssa, ja joiden lapsenlapset asuvat kaukana tai heitä ei ole.

– Maahanmuuttajien kummit auttavat ystäviään kotoutumisessa monin eri tavoin. Kuntaamme on tulossa 30 uutta maahanmuuttajaa, ja kummeista on aina pulaa. Arvellaan, että kotoutumisessa auttaa, jos ystäviä on 4–5 kutakin perhettä tai yksinmuuttajaa kohden, Roth-Edelmann sanoo.

Suomenkielen kerho maahanmuuttajille jatkaa toimintaansa maanantaisin.

Nurmijärven osaston ensiapuryhmän harjoitukset alkavat Kirkonkylällä. Etukäteistaitoja ei tarvitse olla.

SPR Rajamäki tiedottaa toiminnastaan Facebook-sivuillaan sekä Nurmijärven Uutisten yhdistyspalstalla.

Written by:

Ota yhteyttä