Leffa-arvio: Ylisuuria silmiä ja kimittäviä ääniä

Pienet piirretyt ponit seikkailevat piirroselokuvassa.

_

Pienet piirretyt ponit seikkailevat piirroselokuvassa.

_

Tiedoksi kaikille My Little Ponyn vihaajille: tämä elokuva irvailee teille, ja tekee sen yllättävän hauskasti.

Irvailun opetus on tietysti se, ettei pidä ottaa itseään yhtä vakavasti kuin elokuvan pahis ottaa itsensä. Myrskykuningas inhoaa ponien ylisuuria silmiä ja kimittäviä ääniä, mutta se ei estä häntä varastamasta poniprinsessojen taikavoimia.

Ei tietenkään, sen voivat tehdä vain ponit itse. Myrskykuninkaan joukot hyökkäävät pastellinväriseen ponikaupunkiin. Mustasta pilvestä astuu esiin Tempest, yksisarvinen poni, jonka sarvi on katkennut ja menettänyt taikavoimansa. Ystäviinsä pettynyt poni on kääntynyt pahoille teille ja ryhtynyt Myrskykuninkaan kätyriksi.

Ei liene yllätys, että tarinan loppuun mennessä Tempestin silmät ovat avautuneet. Suurempi yllätys on, että Jayson Thiessenin ohjaama elokuva ei ole täysin huono. Se onnistuu tuomaan teemoihinsa ja opetuksiinsa enemmän syvyyttä kuin lastenelokuvissa nykyään tapaa olla. Animaatiojälki on sen verran vaatimatonta ja juonenkuljetus sen verran alkeellista, ettei lapsikatsojan tarvitse koko ajan olla näkemästään äimän käkenä.

Pisteet siitäkin, että elokuva irvailee myös itselleen. Eräässä kohtauksessa ponit piileskelevät ilmalaivan lastiruumassa. Kimitys kantautuu miehistön korviin – rottien vikinänä. Touché!

Hannu Poutiainen

***

My Little Pony -elokuva

Ohjaus: Jayson Thiessen.

Käsikirjoitus: Rita Hsiao, Meghan McCarthy.

Suomenkielisissä äänirooleissa: Henni-Liisa Stam, Raili Raitala, Saara Lehtonen.

K7.

Written by:

Ota yhteyttä