Arkadian yhteislyseosta ratsastusta tukeva koulu

Menossa lukioon. Ida Takala on menossa Arkadian yhteislyseoon. Kuvassa hän ylittää estettä Jadella.

.

Kuvituskuva

Klaukkalassa sijaitseva Arkadian yhteislyseo on painottunut kansainvälisyyteen sekä taideopintoihin. Koululla on myös kannustava suhtautuminen opiskelijoiden kilpaurheiluun. Jalkapalloilijat ja jääkiekkoilijat ovat jo saaneet kurssisuorituksia valmennuksista, ja nyt toimintaa suunnitellaan laajennettavaksi myös ratsastusurheiluun.

– Koulu tukee tasapuolisesti kaikkia koululiikuntaa tukevia urheilulajeja, Arkadian yhteislyseon rehtori Jaakko Julkunen sanoo.

– Meillä on koulussa ollut myös menestyneitä kilparatsastajia ja lajin suosion myötä lisää on tulossa, hän jatkaa.

Kurssisuorituksia valmennuksesta

Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne on sitoutunut tukemaan opinto-ohjelman suunnittelua ja pilottivaiheessa myös toteutuksen valvontaa. Ylänteen mukaan ratsastuksen valmennusjärjestelmä Suomessa on niin selkeä, että se auttaa myös koulua valitsemaan urheilijat, jotka valmennuksista ja kilpailuista kurssisuorituksia voivat saada.

– Käytännössä alue- tai maajoukkuevalmennukseen hyväksytyt ratsastajat ovat sillä tasolla, että he voivat saada valmennuksista ja kilpailuista kurssisuoritteita lukioon, Ylänne kertoo.

Juniorien aluemestaruudet kilpaillaan Helppo A koululuokassa ja 110 cm esteluokassa. Suomen mestaruuksissa kilpaillaan Vaativa B tasoisilla kouluradoilla ja 130 cm esteillä.