Ammattiopistolla hiljainen hetki Hyvinkäällä menehtyneiden muistoksi

Nurmijärven ammattioppilaitos. Opinahjossa vietettiin maanantaina hiljainen hetki Hyvinkään uhrien muistoksi.

Esko Artell

NURMIJÄRVI (NU)Viikonvaiheessa Hyvinkäällä sattuneen ampumistapauksen uhreja muistettiin alkuviikosta myös Nurmijärven kouluissa. Useimmissa kouluissa edettiin kriisitilanteen rutiineilla; kenenkään ei tarvinnut pohtia asiaa yksin, vaan apua sai.

Nurmijärven ammattiopistossa oli sielläkin kriisiryhmä koolla, ja koululla pidettiin myös minuutin hiljainen hetki ampumistapauksen uhrien muistoksi.

– Lähdettiin siitä, että meidänkin oppilaitoksessamme saattaa olla niitä, joille uhrit ovat vähintään tuttuja. Näin ollen kriisiryhmä oli koolla heti maanantaina. Oppilailla on tarvittaessa mahdollisuus terveydenhoitajan tai kuraattorin vastaanottoon, kertoo ammattiopiston apulaisrehtori Ari Toivonen.

Hänen mukaansa samalla konseptilla on edetty myös liikenneonnettomuuksien jälkeen.

– Koulun opiskelijan hengen vienyt auto-onnettomuus saattoi olla oppilaillemme vieläkin rankempi kokemus.

Myös Rajamäen lukiossa vastaanotettiin sivistystoimen johtajan viesti Hyvinkään tapahtuman käsittelystä.

– Kuten siinäkin viestissä kerrotaan, ei ampumistapauksesta mahdollisesti nousevaa keskustelua tule tukahduttaa, vaan asiat on käytävä läpi, summaa va. rehtori Jyrki Lihr.

Rajamäen lukiossa on meneillään koeviikko ja nuoremmat olivat maanantain retkipäivän vietossa.

– Joka tapauksessa, ken apua tuntee asian käsittelyssä tarvitsevansa, hän myös sitä saa. Tapaus on erittäin valitettava ja tulen käsittelemään esimerkiksi juuri ystävyyttä myös kevätjuhlan puheessani, Jyrki Lihr mainitsee.