Yhdeksäsluokkalaisten juhla lopetettiin NYK:ssa

Yhteiskoululla harmia. Ysiluokkalaisten tilaisuus jouduttiin lopettamaan, sillä muutamat oppilaista olivat selvästi päihtyneitä.

Esko Artell

Turvallisuuden takia. Yhteiskoulun rehtori Kirsi Hyvämäki oli pakotettu lopettamaan yhdeksäsluokkalaisten tilaisuuden häiriökäyttäytymisen takia.

Marianna Simo

Nurmijärven yhteiskoululla viime perjantaina järjestetty yhdeksäsluokkalaisten juhla sai nolon lopun. Koulun henkilökunta havaitsi, että vajaat kymmenen oppilaista oli niin päihtyneitä, että juhlatilaisuus oli pakko lopettaa alkuunsa.

– Näin meneteltiin yleisen turvallisuuden nimissä, kiteyttää yläasteen ja lukion rehtori Kirsi Hyvämäki.

Hänen mukaansa päätös syntyi paikan päälle kutsuttujen poliisiviranomaisten kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

– Ja päätös oli kaikkien kannalta erittäin valitettava. Yhdeksäsluokkalaiset olivat valmistelleet aiempien vuosien tapaan tilaisuuteen ohjelmaa. Ilmeisesti tarkoitus oli esittää ainakin video, laulaa opettajille ja pitää kilpailuja. Tilaisuus oli sovittu alkavaksi aamulla kello 8.00, mutta häiriöiden takia tilaisuus keskeytettiin sitten alkuunsa, Hyvämäki kertaa.

Hän kertoo saaneensa jo perjantaina aamupäivällä runsaasti palautetta niin oppilaiden vanhemmilta kuin oppilailtakin.

– Harmin ymmärtää, kun kyse on ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Häiriökäyttäytymistä ei voida kuitenkaan hyväksyä, joten tällaisten tilaisuuksien järjestäminen arvioidaan vastedes kokonaan uudelleen.

Humalaisten oppilaiden lisäksi turhautumistaan purkivat hetken myös muut ysiluokkalaiset; vessapaperia ja muuta sotkua leviteltiin, ja ainakin yhtä ovea vaurioitettiin.

– Kyllä tilanne kaikki ysejä harmitti, kertoo kaksi nimettömänä pysyttelevää ysiluokan tyttöä.

– Yhdeksän vuotta on koulua käyty ja ohjelmaa valmisteltu. Nyt sitten kaikki valmistelu meni ihan hukkaan. Ei tämä mitenkään reilulta tunnu, summaavat tytöt.

Heidän mukaansa eniten häiriötä aiheutti kaksi tukevimmin humaltunutta oppilasta.

Kommentit

Kirsi ilmotti ite että ysienpäivä on peruttu, ennen ku poliiseja kutsuttiin... Eikä ole edes eka kerta kun siellä juodaan ysienpäivänä alkoholi juomia. "Näin meneteltiin yleisen turvallisuuden nimissä" mielestäni vaarallisempaa, että yhtäkkiä peruutetaan ysien vika yhteinen tilaisuus, koska siitä vasta oppilaat riehaantui.

Nimetön pettynyt ysi

Niin ja vajaa kymmenen kiss my ass. Paikalla oli kaksi oppilasta joilla oli juomat mukana mitä he siellä joivat. Lopuilla oli taas juotavaa mukana mutta eivät olleet ottaneet kuin yhden tai ei mitään.

KIRSI ON PARAS

Mitä mä en tajunnu täst mitää voisko joku selventää eli siis juu siel oli porukka kännis mut niin siel on aina ysienpäivänä joku mut siis mitä??! O_o selvetäskö joku

Vanha nytkin oppilas

Olkaa vinkumatta. Teille annettiin mahollisuus mut sössitte sen ihan itse! Siinähän sitä sit taas oltais ku joku jurrissa tippuu jostain, kenen vika, no koulun tietty kun ei oo oppilaista huolehdittu. Ite olin ysi muutama vuosi sitten ja me ei saatu pitää mitään....

Teinien itkuun kyllästynyt

hei siellä oli KAKSI ihmistä kännissä, KAKSI joista kumpikaan EI aiheuttanut minkäänlaista häiriötä. Itteäni ei vois vähempää näitte 96 jutut kiinnostaa, mut faktat tiskiin, kaksi ihmistä, ei häiriötä ja kaikenlisäksi eikö olisi riittänyt että nää kaks ois heitetty juhlasta pihalle... kiva kuunnella teboililla ku jengi itkee et ei saanu pitää ysienpäiväänsä..

niijoo

kaikkihan ysienpäivänä on kännissä ! itekki olin sillon aikoinani eikä mulle siitä mitään tullu vaikka selvästihän sen näki että kuppii oli kaadettu ! masipallopää on nyt kyllä liiotellu tätä päätöstä että koko päivä pitäis muka perua ! vaikka sitä on vaikee uskoa niin on seki ollu nuori joten luulis sen ymmärtävän..

Masi "reksi" Pallopää

Podet uskomatonta nuoruusikään liittyvää harhaa: KAIKKI eivät todellakaan ole tuossa iässä kännissä. On paljon nuoria, ainakin puolet, jotka pitävät moista luuserien ja aivokääpiöiden puuhana, ja ovat siinä aivan oikeassa.

Ainoita aivojaan ei kannata tärvellä iässä, jossa ne vielä kovasti kehittyvät. Sen kieltää alkoholilakikin. Alkoholin hallussapito tuossa iässä on laitonta, sen luovuttaminen tuon ikäiselle on laitonta ja sen juominen tuossa iässä tai ryyppäämisen ihannointi on idioottimaista. Et sinäkään tuosta juomalla viisastu, valitettavasti.

Kolmas vanhempi

Kun ei vaan osata, niin ei sitten osata. Ei ole ensimmäinen kerta kun siellä ysit hilluu päissään, mutta todella eka kerta kun ollaan niin surkeita että vedetään hommat överiks ja koko homma perutaan... Ei näin :D

ysillä kauan sitten

En ymmärrä tätä teinien valitusta. Aikasempinaki vuosina oppilaita varoteltu, että jos kännissä tullaan, niin tilaisuus perutaan. Tänä vuonna tää sitte kävi toteen. Älkää nyt rehtorille raivotko, vaan niille jotka siellä on kännissä riehunu.

ent. nykin oppilas

Sinähän sen tiedät, kun olit yksi niistä. Pelkkä alkoholin hallussapito riittää täyttämään rikoksen tunnusmerkit, kun hallussapitäjä on 15-16-vuotias. Lisäksi siinä rikotaan koulun järjestyssääntöä, voisi tulla erotetuksi koulusta päivää ennen todistustenjakoa. Olisiko kiva saada tokari vasta syksyllä, kun kaikki jatko-opintopaikat ovat jo menneet sivu suun?

Olisi kiva nähdä millaiset vanhemmat sinulla on

Muutama oppilas humalassa ja koko ikäluokka sai kärsiä... hienoa! Näin toimii mielivalta. Varmaan sanomattakin selvää, että kyseisen rehtorin auktoriteetista on tämän jälkeen turha puhua yhtään mitään, juuri näin siis kasvatetaan nuoria? Kiitos mallista. Vessapaperin heittelyä? Olen todella järkyttynyt :). Seuraamuksethan olivat kuin isommassakin kansannousussa - poliisi paikalle ja joukkoja käsketään hajaantumaan. Mukava varmaan rehtorin jatkossa kulkea vanhoja oppilaita vastaan kadulla - ja ai niin, osahan heistä tulee NYKiin lukioon. Mietin tässä, miten selittäisin ysien päivään pitkään valmistautuneelle tyttärelleni, että ei, Suomi ei ole diktatuuri ja että kuinka vain paha saa palkkansa. Päivä kun saattoi maistua hieman joltain muulta.

YsinÄiti

Asiaa! Harmi vaan, että kyseinen rehtori ei ole enää koulussamme ensi vuonna. Kuuleman mukaan hän on myös hieman "nössö", eli tuskin olisi kyseistä tapahtumaa uskaltanut perua jos olisi koulussamme vielä ensi vuonna. Miksei kännissä olleita oppilaita luovutettu poliisille tai vain poistettu koulun alueelta, vaan piti mennä kaikkien päivä pilaamaan? Mutta toki kun ollaan Nurmijärvellä, niin pitäähän tänne saada jotain draamaa ettei elämä käy eräillä liian tylsäksi. Helsingissä jos olisi vastaavaa tapahtunut niin ei tapahtumaa todellakaan olisi peruttu.

Vihainen ysi

:DDD vai että ihan KOKO IKÄLUOKKA saa nyt sitten ihan KÄRSIÄ!!! :DDDDD Näin ei toimi mielivalta vaan suomen laki, sekä kouluille annetut ohjeet sekä määräykset. Jos sillä rehtorilla ei olis vastuuta koko koulusta ni sille olis varmaa ihan sama vaikka olis ollu orgiat juhlasalissa.
Mun mielestä ihan oikein jos menee överiks, ni sit siitä pitää jotain tehdä / tulla seuraamuksia.. nyt ollaan kuitenkin koulussa! ja vielä ylä-asteella.. näytetään esimerkkiä tuleville yseille että miten toimitaan. kaikki haluavat laittaa aina paremmaksi ja jos mitään ei tehdä ni onko jossainvaiheessa sitten ihan sopivaa ja käytäntö niin että ysien päivänä saa olla alaikäiset kännissä.. koulussa...
pitäiskö lakiin tehdä muutos että alle 18 vuotias ei saa käyttää alkoholituotteita PAITSI ysienpäivänä koulun alueella :D jos mun lapset olis koulussa kännissä eikä kukaan siihen puuttuis ni kyllä tulis taas sanomista... se että perutaan koko tilaisuus ni on ollu koulun henkilökunnan päätös eikä siihen oo kenelläkään mitään mussuttamista.. Siellä on ihan hyvin ollu tiedossa että päivä pitää vetää läpi tietyin rajoituksin.. jos näitä rajoituksia rikotaan niin.. en kyllä näe tässä mitään epäselvää :D Jos rehtori ei olisi tehnyt mitään niin hän olisi rikkonut lakia! siinä on sitten vaakalaudalla oma elämä / ura vastaan muutaman ysin mielipaha... Suomi ei taida yhden koulun ysienpäivän peruuntumisen takia kuitenkaan olla diktatuuri valtio, eikä varmasti sellaiseksi edes muutu :)

MikkoMallikas

Huono kasvattaja, joka puolustaa rötöstelijöitä eikä osaa kertoa yhteisvastuusta ja turvallisuudesta. Vanhempi ja koulu tukevat toinen toistaan, mutta sinä kaivat maata koulun alta. Epäkypsä ihminen.

Joistakin ei vain ole kasvattajaksi eikä johtajaksi, kun on paljon kivempi olla lapselleen mielistelevä kaveri kuin vahva ja vastuullinen aikuinen.

Lapsellista

Minun mielestäni rehtori teki aivan oikein. Ne känniset ysiluokkalaiset saa katsoa tarkasti peiliin, jos pitää syypäitä tähän tapaukseen etsiä. Vaikka miten olisi viimeinen koulupäivä kyseessä, kännissä EI tulla kouluun. Fiksuille oppilaille se on itsestäänselvä asia... ainakin pitäisi olla.

Entinen NYK:n oppilas Sjöblomin ollessa rexinä

Itse en kävisi opettajia syyttämään noiden ketkä lie sekoiluista, . Ihan kirotunmoinen pettymys, mutta vähän kun asiaa miettii oli ihan hyvä että se keskeytettiin. Jos ne jurrissa olleet olisi tippuneet lavalta niin siitä sotku olisikin syntynyt..
Silti kuitenkin, olisin halunnut tän vuoden ysienpäivän viettää. Ketkä ikinä tän aiheuttikin ei saa tätä kämmäystä ikinä anteeksi.

Hyvin pettynyt, tämän vuoden ysi

Oliko todella tarpeen perua koko juhla kymmenen huonosti käyttäytyvän takia? Eikö olisi voitu poistaa ko. henkilöt ja muut olisivat saaneet odottamansa juhlan. Rangaistuksen saivat myös syyttömät ja pahan mielen.

Äiti Klaukkalasta

Erittäin ikävä asia ja suuri pettymys niille kaikille yseille, jotka ovat nähneet paljon vaivaa juhlan eteen ja odottaneet sitä innolla. Syyllisiä pettymykseen on kuitenkin turha lähteä etsimään koulun henkilökunasta tai poliisista vaan pahan mielen ja pettymyksen ovat aiheuttaneet vain ja ainoastaan ne muutamat ysit jotka ovat hyvin ennalta tiedettyjä pelisääntöjä tietoisesti ja muista yseistä välittämättä rikkoneen.

Myös yhden pettyneen ysin isä

Aina on sanottu että me ei osata ajatella järkevästi, mutta järkevämpää se olis ollu, että muut olisi saanut viettää juhlan ilman henkilöitä jotka olivan juoneet.

Ysi

Osa teistä on erittäin järkeviä, jopa suurin osa. Siksi onkin ikävää, että muutaman hölmön vuoksi piti tehdä tällainen päätös. Muu ei kuitenkaan ollut mahdollista, sillä kaikkia oppilaita ei voi puhalluttaa loppujen pöhnä-Petterien seulomiseksi. Siinä olisi mennyt koko loppupäivä.

Yritäpä miettiä, kuka se todellinen syyllinen päivän pilalle menoon on. Vinkki: se ei ole vastuuta kantava aikuinen, vaan alkoholilakia ja koulun sääntöjä rikkonut nuorisojoukko.

Aikuisen tunnistaa vastuunkannosta

Juttua on nyt vähäsen liioiteltu täällä. Tietääkseni kukaan ei mitenkään jurrissa ollut vaan muutama pullo takavarikoitiin. Niitäkin oli jotain kaksi. Poliiseja nyt ei näkynyt mailla halmeilla, ellei sitten ikkunasta sisään hiipiny. All in all juttua on liioiteltu ja Kirsi veti överiks ton rangaistuksen. Tohon oli kummiskin ysiluokkalaiset käyttäny aikaa ja rahaa että näin.

Ysi jota suoraan sanoen vituttaa Hyvämäki.

kuulemani perusteella ei sielä kukaan päihtyneenä ollut, parilta henkilöltä takavarikoitiin vain juomia. tyhmää että kun pari henkilöä ei toimi kuten pitäisi niin perutaan sitten koko juttu.

NYKin lukiolainen

ettekö voi ymmärtää että kun ollaan sanottu että ei _mitään_ alkohi pitoista juomaa 9päivänä koululle, tai juhla peruutetaan, niin siitä myös pitää pitää kiinni.
JA te ysit jotka olette täällä nyt itkemässä että reksi on perseest nii menkää vittu itkee niille ketkä teiän päivän pilasi. Te tuutte uhoomaan tänne, netin välityksellä asioita joita ette uskalla sanoa julkisuudessa.
mikä siinä oli vaikea ymmärtää? Jos oppilailta löytyy alkoholipitoisia juomia, niin tailaisuus peruutetaan. tästä on joka vuosi nykissä sanottu, montakin kertaa.

ihanoikeesti..

Näitä asioita kyllä on sanottu julkisuudessakin. Ja se että kahden henkilön takia peruutetaan koko paska on vähän liioiteltua... (Koska näiden kahden henkilön poistaminen on liian hankalaa niin perutaan koko juttu. Ei näin.) Once in a life chance ja sinne meni.

Ysi jota suoraan sanoen vituttaa Hyvämäki.

kuten sanoit :
"Once in a life chance"
teillä oli se mahdollisuus pitää päivä, jotkut teistä ei kuitenkaan totellut, niin syyttäkää heitä, älkää kirsiä. koska teitä KAIKKIA oli varoitettu asiasta, ja tiesitte mitä tapahtuu jos tuotte alkoholia kouluun, niin kirsin piti peruuttaa päivä koska teille oli sanottu niin. se on kasvatusta.

ihanoikeesti..

Hmm. Eli kaksi mokaa ja kaikki maksaa. Kuulostaapa aika kivalta kasvatustavalta. Kommenttisi saa asian kuulostamaan siltä että se olisi kaikkien ysien vika. Ei, meitä ei hallitse mikään yksi aivo. Suurin osa odotti tätä juhlaa kiltisti ja innoissaan mutta kaikki eivät ole samanlaisia. Se, että näitä kahta henkilöä ei voitu vain yksinkertaisesti poistaa on käsittämätöntä.

Ysi jota suoraan sanoen vituttaa Hyvämäki.

se on ihan sama kuinka moni mokaa. teille oli kerrottu säännöt, osa rikkoi niitä, ja nyt te kärsitte myöskin siitä. syyttäkää niitä 2 (tai kuinka monta siellä nyt sit loppujen lopuks tekikään mitään).

ihanoikeesti..

Kohdista se tunne-elämäsi syyllisiin, ei siihen ehkä ainoaan aikuiseen elämässäsi, joka kantaa sinusta vastuuta. Kotiväen varaan ei paljon voi laskea, kun ajatusmaailmasta on muovautunut tuollainen.

Tulee uusia tilaisuuksia sössiä

"Once in a life chance" näyttää hassu video ja pukeutua hullunkurisesti :D menkää vittu metsään dokaa ja naulatkaa oikeat syylliset ristille! EI MISSÄÄN SAA RIKKOA SÄÄNTÖJÄ ILMAN ETTÄ SIITÄ JOTAIN SEURAAMUKSIA TULEE... :D perkele... paitsi jos on ovela eikä jää kiinni.. mut sillonki voi joku muu sitten kärsiä.. :) nielkää pettymyksenne ja siiderinne jossain muualla ja jatkakaa elämää...

UGH!

Kyl muaki turhautti ku se peruutettii mut ois pitäny miettii KAKS KERTAA et tuoks niit alkoholipitosii juomii ! Kannattaa vetää sillai överiks ja pilaa koko YLÄASTEEN ilon "!!! arvatkaa vaa kännikalat, oliks MEIST kiva pomppii siel maaniitun pihal vesisatees pelaamas jotai hem**tin ultimatee ku ois just sillo voinu katella sisällä lämpöses niit videoit yms... harmittaa niiden puolest jotka suunnitteli sitä yötä päivää ja sit jotkut tuo juomat mukaa ! voiha sitä pitää hauskaa ilma sitä litkuuki! oisitte vetäny överit vast sit ku se o ohi ! miettikää niitä jotka oli odottanu sitä viimeset kolme kuukautta ja sit pellet tulee pilaamaa. Mä en ainakaa syyttäis Kirsiä tästä. Tottakai se olis voinu luovuttaa känniläiset poliisille mut mistäs se tietää kellä kaikilla alkoholii oli mukana. Iha sama mmulle ketä TE syytätte, mut mä syytän niit kännikaloja.

turhautunuoppilas

Sivut