Kulttuuri

Nurmijärveläistaiteilijoiden vilkas näyttelykesä

Näyttelyn avajaiset. Haapsalun näyttelyn avajaisissa vasemmalta: Johanna Johnsson, Niko Saarinen ja Taru Tomperi. Puuveistokset ovat Saarisen, taustalla näkyvät akvarellit Tomperin.

Aulis Nyqvist

NURMIJÄRVI (NU)Kolmen nurmijärveläistaiteilijan, ystävyksen ja kuvataideopettajan: Taru Tomperin, Johanna Johnssonin ja Niko Saarisen laaja yhteisnäyttely on parhaillaan esillä Viron Haapsalussa. He ovat mukana myös Klaukkalan Tiekirkon näyttelyssä ja Saarinen on toiminut Taaborin Kivi-näyttelyn kuraattorina. Kaiken kukkuraksi Tomperi on vielä Hyvinkään Taiteilijaseuran Taidelainaamon elokuun taiteilija.

Taiteilijoita yhdistää paitsi nurmijärveläisyys myös kuvataiteen opettaminen Nurmijärven Yhteiskoulussa. Taru Tomperi työskenteli siellä lähes 40 vuotta ja on jo opetustyöstä eläkkeellä. Hän maalaa nyt ammattitaiteilijana enimmäkseen akvarelleja, vesiväritöitä.

Johnsson ja Saarinen opettavat koulussa kuvataidetta, Johnsson myös Rajamäellä.

Pariskunnalla on Nurmijärvellä ateljeekoti Villa Pauli.

Klaukkalan Tiekirkon kesänäyttelyyn Tomperi on tuonut kuivapastellitöitä, Johnssonilta on esillä tussiakvarelli ja Saariselta Kivinen kenkä. Taaborin Kivi-näyttely on avoinna Nurmijärven Palojoella 26.8. saakka. Siellä on yhdeksän kivikuvanveistäjän töitä.

Taru Tomperin maalauksia on ollut vuosien mittaan yli sadassa yksityis- ja yhteisnäyttelyssä Suomessa ja ulkomailla. Nurmijärven Taideyhdistyksen vuosinäyttelyissä hän on ollut mukana vuodesta -79 lähtien. Hän on myös Hyvinkään Taiteilijaseuran Taidelainaamon elokuun taiteilija.

KutsunäyttelyViron Haapsalussa

Taru Tomperi on ollut valokuvaajamiehensä kanssa kaksi kertaa ja yhteensä seitsemän viikkoa maalaamassa ja valokuvaamassa Haapsalun merenrantakaupungissa,

Virossa. He löysivät sieltä paljon aiheita, ideoita ja energiaa töihinsä. Viihtymistä edisti myös se, että he ovat opiskelleet hiukan vironkieltä.

Paikallisen kunstikoolin eli taidekoulun opettaja Aide Leit-Lepmets ehdotti noin vuosi sitten Tomperille näyttelyn pitämistä koulun galleriassa. Mukaan hän pyysi taiteilijaystävänsä Johanna Johnssonin ja Niko Saarisen.

Vaikka he ovat lähestyneet näyttelyn luontoteemaa hyvin erilaisista näkökulmista, he yllättyivät itsekin, miten hyvin työt sopivat yhteen. Tomperin työt ovat akvarelleja, joiden väreinä ovat okra, ruskea, keltainen ja turkoosi. Saarisen työt ovat krouveja, ketjumaisia puuveistoksia ja Jonssonilta on näyttelyssä tummia tai sinisiä sekatekniikkatöitä.

Näyttely on esillä 28.7. saakka Kunstikoolin galleriassa, Haapsalussa, osoitteessa Karja 6

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat