Paikallisurheilu

Sanni Pajasmaa otti kultaa seiväshypyssä

Kultaa seiväshypystä. Sanni Pajasmaa otti 14-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyssä Suomen mestaruuden.

NURMIJÄRVI (NU)Nurmijärven Yleisurheilun Sanni Pajasmaa nappasi seiväskultaa viime viikonloppuna järjestetyissä nuorten SM-kisoissa. Pajasmaan kultaisen mitalin lisäksi NYU:n nuoret urheilijat saalistivat kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

14-17 –vuotiaat kilpailivat Suomen mestaruuksista kahdella paikkakunnalla. 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailut järjestettiin Turussa ja 14-15 -vuotiaat kamppailivat mestaruuksista Orimattilassa.

Pajasmaaavasi voitollaEnsimmäisenä kilpailupäivänä Sanni Pajasmaa voitti 14-vuotiaiden seiväshypyn Suomen mestaruuden tuloksella 340. Pajasmaa aloitti kilpailunsa korkeudesta 320, jonka hän ylitti ensimmäisellään. Jo ensimmäisen kilpailuhypyn jälkeen mitali oli selvä.

Toinen korkeus, 330 ylittyi toisella yrityksellä ja se varmisti vähintään hopeamitalin. Korkeuden 340 Sanni ylitti ensimmäisellään ja hyppy toi samalla Suomen mestaruuden.

Pajasmaa tarvitsi vain neljä hyppyä mestaruuden varmistamiseksi, mutta hän yritti vielä kolme kertaa korkeudesta 355. Tällä kerralla rima ei vielä kannattimillaan. Pajasmaata valmentaa Maarit Vaittinen ja seiväshypyn lajivalmennuksesta vastaa Antti Kalliomäki.

KokemustahankkimassaTuukka Röpelinen oli hankkimassa kokemusta SM-kisaringistä sijoittuessaan 14-vuotiaiden kuulantyönnössä sijalle 11. tuloksella 11,73. Viikkoa aikaisemmin Röpelisen kuula lensi pm-kilpailuissa tulokseen 12,43, mikä olisi riittänyt SM-kilpailussa kuudenteen sijaan.

15-vuotiaiden tyttöjen moukarissa Minja Nurminen sijoittui niin ikään 11.sijalle. Tulos peräti 30 heittäjän kilpailussa oli 41,59. Kahdeksan parhaan joukkoon ja sitä kautta jatkokierroksille olisi tarvittu reilut kaksi metriä parempi tulos.

Pinja Porokari hyppäsi 15-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä 14:nneksi tuloksella 510. Minja Nurminen oli saman kisan 44:s tuloksella 458. Joukkuekilpailussa tytöt sijoittuvat kymmenenneksi yhteistuloksella 968.

Turussa nähtiinhopeiset tahditTurussa toisena kilpailupäivänä nähtiin kaksi NYU:laista palkintokorokkeella. N17 -sarjan moukarinheitossa Tiina Rinnekari taisteli tosissaan mestaruudesta häviten sen lopulta vain kuuden sentin erolla Kurikan Ryhdin Maija Vallille tuloksin 64,10 – 64,04.

Toisesta hopeisesta nurmijärveläismitalista vastasi Oskari Lehtonen, joka paransi ennätystään M16-sarjan 300 metrillä yli sekunnilla ja pysäytti kellon hopean arvoiseen aikaan 35,98. Alkuerien neljänneksi nopeimmalla ajalla finaaliin lähtenyt Lehtonen otti samalla haltuunsa seuraennätyksen kaikissa sarjoissa 16-vuotiaista ylöspäin.

Moukarinheiton kilpailu oli todella senttipeliä, sillä Maija Vallin toiseksi paras heitto kantoi 64,04 ja Tiina Rinnekarin 63,94. Sijoittumalla toiseksi Rinnekari varmisti samalla paikkansa nuorten Ruotsi-Suomi -maaotteluun, joka käydään Tukholmassa kahden viikon kuluttua. Moukarissa nähtiin myös toinen NYU:n heittäjä, kun Ella Nourisson teki SM-debyyttinsä sijoittumalla yhdeksänneksi tuloksella 36,08.

Tiina Rinnekari taisteli mitalista myös kuulantyönnössä. Kilpailun neljännellä kierroksella jopa johtopaikkaa pitänyt Rinnekari taipui lopulta kilpailun neljänneksi omalla ennätyksellään 13,26. Vielä neljä työntöä ennen kilpailun päättymistä hän oli mitalissa kiinni.

Tiina Rinnekari osallistui myös kolmanteen lajiin, keihäskisaan. Rinnekarin kilpailu jäi tällä kertaa kolmeen kierrokseen ja kotiin tuomisina oli kymmenes sija tuloksella 37,39. Kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeinen kahdeksas sija ja jatkokierrokset jäivät harmittavasti vain 29 sentin päähän.

Tiina Rinnekari oli kuitenkin paras nurmijärveläinen, kun helsinkiläisseuraa edustava Åsa Sjöstedt jäi 13:nneksi.

Oskari Lehtonenjuoksi pronssilleOskari Lehtonen oli sunnuntain nurmijärveläisnimi Turussa. Lehtonen aloitti aamun juoksemalla helppoon voittoon M16-sarjan 100 metrin alkuerässään.

Iltapäivän välierissä edellisen päivän raju 300-metrinen alkoi hieman painaa kintereissä ja aika painui 11,51:een. Tuollakin ajalla heltisi oman erän voitto ja paikka loppukilpailuun.

Välierien ja loppukilpailun välissä Lehtonen kävi hyppäämässä 3-loikkaa. Ensimmäinen hyppy oli yliastuttu. ja toinen hyppy kantoi lopulta kuudenteen sijaan oikeuttanut 12,75.

Tässä vaiheessa Lehtonen päätti keskittyä tulevaan 100 metrin finaaliin. Loppukilpailu sujuikin mallikkaasti. Väsyneillä jaloilla hän pyyhälsi kolmanneksi ajalla 11,32. Kilpailun hopea-aika oli 11,30 ja neljänneksi sijoittuneelle kellotettiin 11,33, joten erittäin tiukalla mitali oli. Valmentajaisä Marko Lehtonen luonnehtikin kisaa taisteluvoitoksi viikonlopun uurastuksen lopuksi.

Nina Leivo juoksi N17-vuotiaiden 1500 metrin estejuoksussa seitsemänneksi ajalla 5.50,83. Loukkaantumisesta kärsineen Leivon ennätys on viime vuodelta 5.25,77.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat