Kulttuuri

Klaukkalassakin voi olla turhamainen

Klaukkalalaisuudesta kylänraitilla. Kirjailija Laura Paloheimo ja toimittaja Hannamari Hoikkala keskustelivat kylänraitilla klaukkalalaisuudesta ja chic litistä.

.

KLAUKKALA (NU)– Plaapati plaa, nyt meni ihan... mä aloin pitään jotain luentoa, puhisee kirjailija Laura Paloheimo.

– Ei kun jatka vaan, kannustavat toimittaja Hannamari Hoikkala ja kuvaaja Mikko Kilpinen.

– Mahtava asia, että mä oon Klaukkalasta. Piti aina olla lähtemässä pois, ponnistaa jonnekin pidemmälle. Klaukkala on parasta mitä mulle on tapahtunut, Paloheimo jatkaa.

Paloheimo, Hoikkala ja Kilpinen kuvasivat torstaina kylän keskustassa ykkösteeveen puoliseitsemän-ohjelmaa. Syksymmällä ulos tulevassa ohjelmassa naiset keskustelevat muun muassa klaukkalalaisuudestaan.

Laura Paloheimo vietti 1970-80-luvuilla nuoruutensa Klaukkalassa, Hannamari Hoikkalan aika kylässä sijoittuu 1980-90-lukuihin.

Keskustelunaiheena oli myös chic lit -ilmiö, jota Paloheimon juuri ilmestynyt ”Klaukkala”-niminen romaani edustaa. Chic lit tarkoittaa naisten kuluttamaa, tietyn tyyppistä viihdekirjallisuutta.

Paitsi kirjallisuudessa chic lit -ilmiö näkyy myös esimerkiksi elokuvissa.

– Nykyisin on olemassa äitilittejä, mamilittejä ja kaupunkeihin liittyviä littejä. Usein ilmiön avulla kuvataan jotakin muutosta tai kriisiä, mutta kepeys on aina mukana, Paloheimo miettii.

Hänen mielestään turhamaisuus voi olla elämäniloa.

– Ja kaikki mahdollisuudet turhamasuuteen löytyvät myös Klaukkalasta, eivät vain maailman metropoleista, Paloheimo jatkaa.

Paikalliset kirjailijat esiintyvät Klaukkalassa Kauppakeskus Viirissä sijaitsevassa Kirja-Karitassa 8.9. Klo 12 esiityy Paula Havas, klo 12.30 Netta Walldén ja klo 13 Laura Paloheimo.

Paloheimo osallistuu myös Klaukkalan kirjaston Taiteiden yöhön pe 14.9., jolloin kirjasto on auki klo 22 asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat