Vapaa-aika

Idolsista tuttu nurmijärveläinen viihtyy peltomaisemien keskellä

Muutti Nurmijärvelle. Panu Larnos (vasemmalla) muutti Nurmijärvelle viime vuoden kesällä. Parhaillaan hän näyttelee Valkeakosken kaupunginteatterin James Dean - Ikuisesti sinun -musikaalissa.

Janne Kulosaari

NURMIJÄRVI (NU)Idolsista tunnetuksi tullut muusikko Panu Larnos muutti Nurmijärven keskustaan viime vuoden kesäkuussa. Larnos on viihtynyt uudessa kotikunnassaan hyvin.

– Tämä on rauhallista seutua ja asuntojen hinnat ovat kohtuullisempia kuin pääkaupunkiseudulla. Nurmijärvellä on mukavia ihmisiä ja kotini lähellä on peltomaisemia. Eikä työmatka Helsinkiin kestä kuin runsaat kaksikymmentä minuuttia, Larnos kehuu.

Nurmijärvi oli Larnokselle entuudestaan tuttu, koska hänen paras ystävänsä on asunut paikkakunnalla jo vuosia.

– Aiemmin olen asunut pääkaupunkiseudulla, ja asun nyt ensimmäistä kertaa omakotitalossa. Se on ihan hauskaa. Omakotitalossa asuessa joutuu tietysti tekemään kaikennäköistä, kun ei ole taloyhtiötä hoitamassa asioita. Mutta ainakin asioista saa päättää itse, Larnos virnistää.

James Dean -musikaalissa

Parhaillaan Panu Larnos näyttelee Valkeakosken kaupunginteatterin James Dean – Ikuisesti sinun -musikaalissa. Larnos esittää nuorena kuolleen näyttelijälegendan hyvää ystävää Billyä.

– Olen tutustunut proggiksessa moniin uusiin ihmisiin ja oppinut paljon uutta. Uotilan Sami on erittäin hyvä ohjaaja. Hän puuttuu pieniin nyansseihin ja kertoo, miksi haluaa jonkin asian tehtävän tietyllä tavalla. Moni on sanonut minun kehittyneen musikaaliprojektin aikana näyttelijänä.

– Ja on ollut hienoa päästä laulamaan. Ääni resonoi laulaessa, se tekee fyysisenä suorituksena hyvää koko keholle.

– Laulaminen luo muutenkin positiivista oloa.

James Dean -musikaalissa esiintyy muutamia ammattilaisia ja suuri joukko harrastajanäyttelijöitä.

– Porukka käy töissä ja tulee illalla harjoituksiin tai esitykseen. Heille täytyy nostaa hattua. Olemme parantaneet koko ajan ja saaneet aikaa viihdyttävän esityksen, kehaisee Larnos, jolla on aiempaakin kokemusta musikaalista.

Esiintyminen lähellä sydäntä

Panu Larnos sijoittui vuoden 2007 Idols-kisassa viidenneksi. Pian kisan jälkeen hän julkaisi debyyttialbuminsa, keikkaili ja oli muutenkin jonkin verran julkisuudessa. Sittemmin Larnos laittoi muusikonuransa jäihin ja työskentelee nyt kolmatta vuotta projektipäällikkönä viihdealan laitteisiin erikoistuneessa yrityksessä.

– Idols oli älyttömän hieno kokemus. Taloudellisesti noista vuosista tuli kuitenkin takkiin. Satsasin muusikonuraani paljon omaa rahaa ja elin pari vuotta ilman kunnollisia tuloja.

– Mitään ei jäänyt kuitenkaan hampaankoloon. Tapasin Idolsin mukana paljon uusia ihmisiä, ja Valkeakosken musikaaliinkin pääsin luultavasti siksi, että nimeni oli tullut Idolsin kautta tutuksi.

Viime vuosina Larnos on keikkaillut vain satunnaisesti, vaikka kysyntää on ollut erityisesti erilaisiin yksityistilaisuuksiin. Esiintyminen on edelleen lähellä Larnoksen sydäntä, eikä hän ole hylännyt ajatusta oman musiikin tekemisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat