Kulttuuri

Kivi lähti kengästä uusitussa Rajakaaressa

Akka souturetkellä. Amanda Pesonen vauhdissa iltamissa.

RAJAMÄKI (NU)Remontoitu Rajakaaren urheiluhalli Rajamäellä otettiin komeasti käyttöön Aleksis Kivi -viikolla, kun taiteen perusopetusoppilaitokset järjestivät siellä hauskat iltamat. Tilat olivat vielä rakennuspölyssä ja aivan tyhjillään, mutta tunnelma nousi kattoon, kun tuolit saatiin kannettua pihalla olevasta säilytyskontista, valot ja äänilaitteet viriteltyä sekä taidenäyttelyn teokset kiinnitettyä puolapuihin.

Jukolan musiikkikoulu, Teatteri Pikku Kivi, kuvataidekoulu, musiikkiopisto ja tanssiopisto olivat valmistaneet monipuolisen ohjelmakokonaisuuden. Lea Hirvasniemi-Haverinen oli laatinut käsikirjoituksen ja illan juontajat Tommi Kosonen ja Ida Heinonen heittäytyivät rooleihinsa antaumuksella.

Oli jälleen hauska todeta, että Kiven teksti taipuu moneksi, vaikkapa räpiksi. Illan aikana nähtiin ja kuultiin Jukolan musiikkikoulun kuoron (Too Many Sisters) lauluja, musiikkiopiston pelimanniorkesteria, tanssiopiston baletti- jazz- ja nykytanssiesityksiä sekä valloittavia Teatteri Pikku Kiven näyttelijöitä.

Kuvataidekoulu järjesti saliin värikkään näyttelyn, joka koostui siivekkäistä kengistä. Ilta päättyi nurmijärveläisiin yhteislauluihin pelimanniorkesterin säestyksellä. Kyllä lähti kivi kengästä!

Esiintyminenon se juttu

Amanda Pesonen (12) harrastaa teatteria ja tanssia. Iltamissa hän valloitti yleisön näytellessään puheliasta akkaa souturetkellä.

– Esiintymiseen kuuluu tietysti se omanlainen jännityksensä, eli vatsa oli sekaisin ennen esitystä ja nauratti aivan hirveästi. Kun oma vuoro tuli, jännitys oli poissa ja esitys meni todella hyvin. Oman esityksen jälkeen oli hauska katsoa toisten esityksiä. Iltamissa parasta oli itse esiintyminen.

Siru Lehtisaari (12) lauloi Too Many Sistersien riveissä. Hän kuvailee esiintymistä iltamissa tähtihetkeksi.

– Ennen esitystä meillä oli paljon työtä, piti opetella sanat ja koreografiat. Myös vaatteiden valitseminen oli tärkeää. Saimme esittää kolme laulua. Omien esitysten lomassa seurasimme muita ohjelmanumeroja. Rajakaaressa oli ihana esiintyä!

Rajakaaresta lupaava esitystila

Uusittu Rajakaari sai iltamien esiintyjiltä ja ohjaajilta kiitosta. Näyttämöllä on tilaa ja se on sopivalla korkeudella. Saliin mahtuu runsaasti yleisöä.

Tila on vielä paljas ja karu, mutta sopivalla verhotuksella ja valoilla näyttämöstä saadaan toimiva esitysfoorumi. Pohjois-Nurmijärvelläkin voidaan siis tulevaisuudessa järjestää esittävän taiteen tapahtumia, mikä ilolla todettakoon.

Ulla Lehtinen

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat