Paikalliset

Ravintolapäivä tulee jälleen

NURMIJÄRVI (NU)Ravintolapäivä on Suomesta toukokuussa 2011 alkanut ruokakarnevaali. Ensimmäinen Ravintolapäivä syntyi helsinkiläisten ystävysten toteuttamana.

– Alkuperäinen ajatus syntyi jo vuosia sitten turhautumisesta ravintolan perustamiseen liittyvään alkoholi- ja elintarvikebyrokratiaan, kertoo Antti Tuomola.

– Työkaverini huokasi, että olisipa päivä, jolloin ei tarvitsisi noudattaa näitä kaikkia älyttömiä säädöksiä.

Ravintolapäivä eteni ideasta käytäntöön hyvin nopeasti ja ensimmäistä Ravintolapäivää vietettiin kuukautta myöhemmin, 21.5.2011. Sana tapahtumasta kulki suusta suuhun ja levisi sosiaalisessa mediassa – mukaan houkuteltiin tuttuja ja tuntemattomia, ja lopulta ravintoloita syntyi liki 40 yhteensä 13 eri paikkakunnalle Suomessa.

– Ravintolapäivän ytimessä on yhteinen juhla ruuan ja juoman ympärillä” kertoo Timo Santala tapahtuman luonteesta.

– Ravintolapäivä on julkiset ja yksityiset tilat valloittava karnevaali, joka yhden päivän ajaksi antaa vapauden ja mahdollisuuden toteuttaa villeimmätkin ideat ja unelmat omasta ravintolasta.

Ravintolapäivä on saanut laajasti tunnustusta ja palkittu moneen kertaan. Joulukuussa 2011 Ravintolapäivä palkittiin Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla, Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta valitsi tapahtuman vuoden 2011 Kulttuuriteoksi ja Glorian Ruoka ja Viini vuoden 2011 ruokailmiöksi.

Seuraava Ravintolapäivä järjestetään 17.11. ja tällä hetkellä ravintoloita on mukaan ilmoittautunut jo lähes 200 pelkästään Etelä-Suomessa. Lisätietoja ravintoloista ja kartta löytyy tapahtuman kotisivuilta www.restaurantday.org

Nurmijärvelläkin näyttää olevan ainakin yksi ravintola, Chili House Perttulassa, josta saa ostaa Texas Chiliä Jamie Oliverin tapaan valmistettuna.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat