Paikallisurheilu

Suomiehen koulun oppilaille korkeatasoista ringetteopetusta

Alkeista liikkeelle. Naisten maajoukkueen Mira Sydänmaa jakoi Suomiehen koululaisille ringetteoppia luistelunikseistä alkaen.

Esko Artell

SUOMIES (NU)Suomiehen koululla oli viime perjantaina täysi sähly päällä. Naisten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Mira Sydänmaa kävi nimittäin vetämässä koululla ringette-päivän. Erityisen mieluusti Sydänmaa otettiin kunnan pohjoisimmassa opinahjossa vastaan siitäkin syystä, että Sydänmaa on koulun entinen oppilas.

Hyvätmuistot– Hauskaa oli tulla omalle koululle monen vuoden jälkeen. Ala-asteen vuosista tässä koulussa jäi oikein hyvät muistot, ja hyvältähän täällä touhu näyttää tälläkin hetkellä, Sydänmaa tuumi.

Seurajoukkuetasolla Hyvinkään Ringetteä edustava Sydänmaa työskentelee Lopen kunnan palveluksessa liikunnanohjaajana. Hän pääsee kuitenkin silloin tällöin oman työnsä ohella viemään ringeten ilosanomaa muihinkin kuntiin.

Perusasioistapeliin– Ihan perusasioita tässä on käyty läpi luistelutekniikasta alkaen. Ringeten pelaaminen tuo luisteluun heti erilaista innostusta ja osaamisen iloa, Sydänmaa summasi.

Suomen Ringetteliiton tervehdyksenä hän toi Suomiehen koululle kymmenen mailaa ja kymmenen rinkulaa käsittävän setin tarvikkeita.

TarmoatalviliikuntaanKoulun rehtori Ari Laitala uskoo, että välineille on käyttöä myös teemapäivän päätyttyä.

– Olemme olleet täällä oikein mielissämme kun meillä on tänä talvena jääkenttä. Olen kiitellyt kentän kunnossapitäjää jo monta kertaa hyvästä työstä, sillä ulkoliikunta-alueet ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Liikuntasalimme on niin pieni, että ainakin kaksi kolmasosaa liikuntatunneista on pidettävä ulkona. Hienoa, että tänä talvena pääsemme hiihdon ohella myös luistelemaan.

VierailutharvinaisiaLaitala otti mielihyvin vastaan Mira Sydänmaan tarjouksen ringettepäivän järjestämisestä.

– Näin ala-asteen koulussa ringette sopii mainiosti niin tytöille kuin pojillekin. Luistelukentälle mentiin teemapäivänä aivan toisella innolla kun tiedossa oli jotain erityistä. Vierailevat tähdet ovat meille harvinaista herkkua, Laitala naurahtaa.

SuksiakinjemmassaToisen talvilajin, hiihdon harrastamiseen välineitä löytyy paitsi oppilailta itseltään, niin myös koulun varastosta.

Rehtori Laitala on vuosien varrella ostellut koululle käytettyjä, entiselle käyttäjälle lyhyeksi käyneitä suksia ja sauvoja niin, että kaikki pääsisivät ladulle. Kesäisin koulun kentällä harrastetaan jalkapalloa ja mahtuupa kentällä lyömään pesistäkin.

Liikuntatunnittarpeen– Liikuntatunnit ovat erittäin tarpeellisia siksikin, että luontainen liikunta koulu ja kodin välisen matkan taittamisessa tahtoo jäädä yhä vähemmälle kuljetusten lisääntyessä.

19 oppilaan Suomiehen koulussa oppia jaetaan muutenkin entiseen malliin huolimatta aika ajoin esiin nousevasta pikkukoulujen lopettamisuhasta.

Muistetaankunnassa– Ihan normaalia lukuvuotta tässä tehdään. Katsotaan, mitä mahdollinen kuntauudistus tuo sitten mukanaan. Ei meitä kuitenkaan mitenkään unohdettu ole, vaan olemme juuri hiljattain saaneet muun muassa älytaulun ja dokumenttikameran paikkaakin on käyty katsomassa, Ari Laitala iloitsee.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat