Paikalliset

Karhunkorven koululla suunnitteilla uusi logo

Täynnä toimintaa. Karhunkorven koulun väki ei anna koulun ulkoisten puitteiden vaatimattomuuden häiritä toimintaa; keväälle on suunnitteilla vaikka mitä.

Kari Virtanen

NURMIJÄRVI (NU)Karhunkorven koululla ei anneta remontin ja vastoinkäymisten pilata kevätkauden tunnelmaa ja tavoitteita. Päinvastoin pienet takaiskut käännetään vahvistamaan koulun ja kotien välistä yhteistyötä.

Koulun vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Satu Kinnunen kertoo, että koulun rehtorin, Minna Vänskän koululle mukanaan tuoma raikas tuulahdus ja innostus on tarttuvaa sorttia.

– Minnaa ei voi tarpeeksi kehua; koulua käydään tekemällä ja oivaltamalla, projektitöillä ja konkreettisilla esimerkeillä. Oppilaiden numerot ovat parantuneet ja innostus koulunkäyntiin kasvanut, Kinnunen iloitsee.

Haasteitariittää

Hän luonnehtii myös rehtorin ja vanhempaintoimikunnan yhteistyötä enemmän kuin saumattomaksi ja oppilaiden eduksi suuntautuvaksi.

– Ideoita syntyy ja mielestäni valitsimme tälle keväälle loistavan teeman. Se on oppilaiden ryhmäytyminen ja vanhempien arjen hyvinvointi. Alue on kiistatta laaja ja haastava, ja tänä keväänä ehdimme vain raapaista pintaa. Toimikuntamme ja vanhemmat ovat kuitenkin vireitä ja innostuneita tämänkaltaiseen työhön.

Hoitovinkeistäpaloturvallisuuteen

Satu Kinnusen mukaan kevään teemoihin tai pikemmin niiden toteuttamiseen voi lisätä hauskan yhdessäolon.

– Teemamme mukaisesti järjestämme muun muassa luentoja koulutieturvallisuudesta, ihon hoidosta sekä lasten ja nuorten urheilusta. Suunnitelmissamme on niin ikään paloturvallisuuskoulutusta lapsille ja vanhemmille.

Lenkilleviikoittain

Konkreettisesti kevään teema näkyy maaliskuun alussa starttaavassa viikoittaisessa lenkki-illassa vanhempien kesken. Lenkin aikana oppilaat järjestävät ennakkoon suunnitellusti erilaisissa ryhmissä ja kokoonpanoissa tekemistä toisilleen.

– Tietysti aikuisten tai opettajien ohjauksessa. Vanhempien lenkin ajan lapset siis jäävät koululle puuhastelemaan esimerkiksi temppuradalla, yhteisleikeissä, askartelussa tai vain katsomaan elokuvaa. Tällöin aina jotkut vanhemmista jäävät hoitamaan lapsia koululle. Hoitovastuu on kiertävä, Kinnunen selvittää.

Urheilupäivä,elokuvakokemus...

Vanhempaintoimikunta päätti viime kokouksessaan myös kustantaa koulun kaikkien oppilaiden matkat talviurheilupäivänä. Oppilaille maksetaan myös Kinoviikon elokuvakokemus, jokaista oppilasta sponsoroidaan luokkaretkelle 20:llä eurolla ja jokakeväiset stipendit jaetaan myös.

– Koulumme rehtori on järjestänyt logokilpailun oppilaille. Voittaja julkistetaan pian. Vanhempaintoimikunta päätti kustantaa kaikille oppilaille heijastinliivit koulumme uudella logolla. Tämän myötä myyntiin tulee myös huppareita, T-paitoja ja kangaskasseja - tilaukset hoitaa vanhempaintoimikunta.

Kaikkirusettiluistelemaan!

Kinnunen lisää hengästyttävään puuhalistaan, että helmikuussa järjestetään koulun kentällä rusettiluisteluita. Myynnissä on makkaraa, kahvia ja pullaa. Vanhempaintoimikunta tarjoaa kuumaa mehua tilaisuuden ajan.

– Ps. Rusettiluisteluun ovat tervetulleita kaikki kuntamme asukkaat. Koulumme liikuntasalin remontin valmistuttua järjestämme vielä avajaisdiscon koulumme oppilaille.

Mukaankyläsuunnitteluun

Karhunkorven koulun vanhempaintoimikunta on myös päättänyt osallistua kyläsuunnitteluiltoihin kunnantalolla. Toiveena on kouluteiden saaminen turvallisiksi kävelytiellä ja katuvalaistuksella.

”Karhunkorven vanhemmat” ovat facebookissa. Sähköpostituslistalle pääsee laittamalla pyynnön osoitteeseen: [email protected]

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat