Paikalliset

Hippo Olympialaisissa nähtiin hienoja suorituksia sateesta huolimatta

Hyppääjiä riitti. Hippokisoihin osallistui kaikkiaan noin 400 lasta.

Linda Kindt
Nurmijärven Yleisurheilun ja Keski-Uudenmaan Osuuspankin yhteisvoimin järjestämät Hippo Olympialaiset kilpailtiin viime viikon tiistaina Klaukkalan urheilukentällä. Tänä vuonna kylmä ja sateinen sää asetti haasteita niin kilpailijoille kuin järjestäjillekin.

– Täytyy kyllä nostaa hattua sekä pienille urheilijoille että vanhemmille. Sää ei todellakaan suosinut meitä tänä vuonna, mutta innokkaita liikkujia nähtiin siitä huolimatta, kiittelee kilpailun järjestelyistä vastannut Tapani Markkula.

Sadesää sekä koulujen ja päiväkotien päättäjäisjuhlat karsivat osallistujamäärää hieman, mutta Klaukkalan kentällä nähtiin kuitenkin noin 400 lasta. Vuosina 2004–2010 syntyneet tytöt ja pojat kilpailivat omissa sarjoissaan niin pallonheitossa, juoksussa kuin pituushypyssäkin.

Klaukkalalainen Orjalan perhe harrastaa innokkaasti yleisurheilua. Perheen vanhin poika Niklas (10) on ehtinyt kiertää jo monet Hippo Olympialaiset.

– Juoksu on kivoin laji. Olen käynyt pari kertaa maastojuoksukisoissakin, Orjala kertoo.

Tänä vuonna myös pikkuveli Eelis (4) pääsi ensimmäistä kertaa mukaan Hippo Olympialaisiin. Molemmat veljekset suoriutuivat lajeissaan hienosti. Vuonna 2004 syntyneiden poikien sarjassa Niklas Orjala sai kultaa 60 metrin juoksussa ja hopeaa kuulantyönnössä. Eelis Orjala puolestaan pokkasi kultaa pituushypyssä ja pronssia 40 metrin juoksussa.

Hippo Olympialaisia on järjestetty jo 27 vuoden ajan ja niihin on tänä aikana osallistunut kaikkiaan 11 400 lasta. Klaukkalalainen Milla Määttä (5) on jo toisen polven Hippo-kisailija – myös hänen äitinsä osallistui kilpailuihin lapsena. Ensimmäisiin kisoihinsa osallistunut Määttä loikkasi 2009 syntyneiden tyttöjen pituushypyssä kolmannelle sijalle.

Markkula kertoo, että Hippo Olympialaiset on monille lapsille ensimmäinen urheilukilpailu, jossa erilaisiin yleisurheilulajeihin pääsee tutustumaan leppoisassa hengessä. Kaikki kilpailijat saavat tunnustuksen osallistumisestaan, ja sen lisäksi palkitaan kunkin sarjan kolme parasta.

– Tietysti toivomme, että tällaisessa tapahtumassa lapsille syttyisi kipinä yleisurheiluun. Moni lajeista innostunut onkin jatkanut harrastustaan myöhemmin myös Nurmijärven Yleisurheilun riveissä, Markkula lisää.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat