Paikalliset

TCT nousi varkain listakärkeen

Keikka Olympiastadionilla. Miika Saloranta eli Comeetta odottaa kesältä varsinkin Olympiastadionin keikkaa. TCT soittaa Robinin lämppärinä Helsinki Pop Showssa 9. heinäkuuta.

Kolmihenkiseen TCT-yhtyeeseen kuuluvalla Comeetalla eli Miika Salorannalla on edessään kiireinen kesä. Nurmijärveltä kotoisin oleva muusikko julkaisi vastikään bändikavereidensa T.L.:n ja Tiahun kanssa debyyttisinglen ”Rannalle”. Vapun tienoilla julkaistu kappale otettiin vastaan innolla, joka yllätti koko kolmikon. Useat listakärjet saavutettiin jo ensimmäisellä viikolla ja musiikkivideon katsojaluvut ovat olleet huimia.

– Kukaan meistä ei osannut odottaa näin uskomattoman hyvää vastaanottoa. Olemme myös tämän hetkisessä vuoden kesähitti -äänestyksessä viiden parhaan joukossa, joten odotukset biisin jatkolle ovat kovat, Saloranta kertoi kesän alussa.

Singlen julkaisun myötä lähikuukausien keikkakalenteri on täyttynyt nopeasti. Kesän erityinen kohokohta on keikka Helsingin Olympiastadionilla, jolloin TCT pääsee soittamaan Robinin lämppärinä Helsinki Pop Showssa. Heinäkuun 9. päivä järjestettävään tapahtumaan on myyty jo yli
30 000 lippua.

– Keikasta tulee varmasti ilmiömäinen. Todella innolla odotamme, mitä tuleman pitää, Saloranta hehkuttaa.

TCT ei ole isoilla areenoilla ensimmäistä kertaa. Pari vuotta sitten yhtye pääsi lämmittelemään räppäri Pitbullia. Keikka on edelleen yksi heidän tähänastisen uransa kohokohdista.

– Suvilahti oli täynnä väkeä ja tunnelma oli käsittämätön. Yli 3 000 henkisen yleisön haltuun saaminen tuntui älyttömältä, Saloranta muistelee.

Yhtyeen uran kaikkein merkittävin käännekohta tapahtui viime kesänä, kun TCT solmi levytyssopimuksen levy-yhtiö Universal Musicin kanssa. Nyt takana on yli vuosi täysipäiväistä työskentelyä musiikin parissa. Seuraavan singlen julkaisua kaavaillaan loppukesäksi, ja täysimittainen albumi ilmestynee syksyllä tai ensi vuoden alussa.

Kolmikko vastaa itse lähes koko musiikkituotannostaan, johon kuuluu niin säveltäminen, sovittaminen, sanoittaminen, miksaaminen kuin masterointikin. Ensimmäisen levyn kappaleita on ollut mukana hiomassa muun muassa tuottaja Erik Nyholm, mutta muuten levyn materiaali on tehty alusta loppuun itse.

TCT:n kappaleissa melodiset funk- ja hiphop-vaikutteet nivoutuvat energiseen popmusiikkiin. Kategorioita kaihtavaa musiikkia edustamaan onkin syntynyt kokonaan uusi genre, Party Hop.

Saloranta kertoo, että vaikka tulevalla albumilla on hyvin laaja kirjo erityylisiä kappaleita, yhtyeelle ominainen meininki on silti tunnistettavissa kaikista biiseistä.

– Ensimmäinen sinkku muotoutui pitkän prosessin myötä ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Emme malta odottaa tulevia julkaisujamme, Saloranta hymyilee.

Lukiosta keikkalavoille

 • Energisen TCT-yhtyeen muodostaa kolme muusikkoa: T.L, Comeetta ja Tiahu. Comeetta eli Miika Saloranta kertoo, että TCT:n kehittyminen nykyiseen muotoonsa on ollut monen vuoden prosessi.
 • Yhtye sai alkunsa noin neljä vuotta sitten, kun Saloranta tutustui lukiossa T.L.-nimellä musisoivaan Tuomas Lehtiseen. Kaksikko päätti aloittaa yhteistyön biisien teon ja keikkailun merkeissä. Vuotta myöhemmin joukkoon liittyi Lehtisen veli Tiahu eli Matias Lehtinen. Tällä kokoonpanolla yhtye on keikkaillut ympäri Suomea kuluneet kolme vuotta.
 • TCT on kerännyt laajan kuuntelijakunnan hyvin lyhyessä ajassa. Ensimmäinen single ”Rannalle” julkaistiin toukokuun alussa ja sen musiikkivideo oli jo kuun lopussa kerännyt YouTubessa yli 200 000 näyttökertaa.

TCT keikkailee kesällä

 • 13.6. Ned Kelly’s, Nummela
 • 14.6. Youth Athletic Games, Leppävaara, Espoo
 • 5.7. Ravintola Kukonkulma, Laitila
 • 9.7. Olympiastadion, Helsinki
 • 24.7. MeripäiväAreena,
 • Meripäivät, Kotka
 • 1.8. Passion Club, Kuopio
 • 2.8. Club Joensuu,
 • Joensuu
 • 14.8. Le Bonk, Helsinki
   

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat