Paikalliset

Elokuvasäveltäjä Panu Aaltio sai alan huippupalkinnon

Innostava tunnustus. Panu Aaltio toteaa saamansa palkinnon nostavan tsemppihenkeä, mutta lisäävän toki myös odotuksia.

Esko Artell

NURMIJÄRVI Panu Aaltio on voittanut maailman tärkeimpiin kuuluvan elokuvamusiikkipalkinnon. The International Film Music Critics Association (IFMCA) on palkinnut hänet Metsän Tarina -elokuvan musiikin sävellystyöstä. Palkinto tuli vuoden 2012 parhaasta dokumenttielokuvan sävellyksestä.

Luhtajoella omassa studiossaan työskentelevä Panu Aaltio nousee Metsän tarina -elokuvan musiikilla ja voitolla suurten elokuvasäveltäjien joukkoon. Parhaan fiktio-elokuvamusiikin IFMCA -palkinto alan kriitikoilta sai Mychael Danna elokuvasta Piin elämä, ja vuoden elokuvasäveltäjäksi valittiin Danny Elfman. Palkittavat valittiin viime viikolla.

Metsän tarina on ollut myös suomalaisen elokuvayleisön suosiossa ja elokuva rikkoi eilen dokumentille harvinaisen 50 000 katsojan rajan elokuvateattereissa. Metsän tarina on tällä hetkellä neljänneksi katsotuin kotimainen dokumenttielokuva kautta aikojen.

– Tosi hieno juttu ja iso yllätys, kiteyttää Panu Aaltio itse tunnelmiaan.

Hänen mukaansa palkinto antaa entistä enemmän tsemppiä sävellystyöhön.

– Toki se luo vähän lisäpaineitakin, mutta ennen muuta kannustaa. Onhan Oscar-gaalassa saatu musiikkipalkinto toki näkyvyydeltään omaa luokkaansa, mutta kyllä tämä kriitikoiden palkintokin iso juttu on.

Aaltio on ehättänyt Metsän Tarinan jälkeen säveltää musiikin amerikkalaiseen fantasiaelokuvaan ja on nyt ottanut työn alle venäläis-virolais-suomalaisen yhteistyöproduktion.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat