Paikalliset

Vendlaskolan saamassa lisää tilaa Syrjälään

Laajennus parempi. 1.-2. -luokkaa opettavan rehtori Nina Kuitulan mielestä nykyisen koulun laajennus on parempi vaihtoehto kuin muutto Klaukkalan koulun tiloihin.

Kari Virtanen

KLAUKKALA (NU)Ruotsinkielistä opetusta antava Vendlaskolan saanee lisää tilaa nykyiselle paikalleen Syrjälän koulun viereen. Aiemmin esillä olleesta muutosta Klaukkalan koulun vanhempaan rakennukseen ollaan luopumassa.

Rehtori Nina Kuitula ja apulaisrehtori Ritva Tervo sanovat, että nykyisten tilojen laajennus on mieluisampi vaihtoehto kuin siirtyminen Klaukkalan keskustaan.

– Yhteistyö Syrjälän koulun kanssa sujuu loistavasti. Täällä on käytössä mukava välituntipiha ja Tornimäki on lähellä. Käytämme sitä ahkerasti, he toteavat.

Ruotsinkielinen päiväkoti on myös lähellä Ristipakassa ja myös sen kanssa koululla on tiivistä kanssakäymistä.

– Oppilaitamme käy siellä lukemassa satuja kerran viikossa. Se on heille mieluinen tehtävä, Kuitula toteaa.

Vendlaskolanissa ollaan myös tyytyväisiä käytössä oleviin parakkeihin. Nina Kuitula sanoo, että ne ovat hyvässä kunnossa lukuunottamatta vanhemman parakin ilmanvaihtoa. Se kaipaa korjaamista.

Valtuuston hyväksyttävä Vendlaskolanin laajentaminen vaatii kunnanvaltuuston siunaamisen, sillä valtuusto on jo aiemmin myöntänyt tälle vuodelle puoli miljoonaa koulun muuttoon. Valtuuston on muutettava summan käyttötarkoitus, mutta Nina Kuitula uskoo sen onnistuvan kivutta.

Sivistyslautakunta on jo muutoksen hyväksynyt ja asia etenee teknisen lautakunnan kautta kunnanhallitukseen sekä edelleen kunnanvaltuustoon.

– Valtuuston käsittelyyn asia menee toukokuussa ja sen jälkeen päästään seuraavaan suunnitteluvaiheeseen. Vuoden päästä syksyllä tilojen pitäisi olla käytössä, kunnan sivistystoimenjohtaja Tiina Hirvonen kertoo.

Elementit ovat hyväkuntoisia Aikaisempien suunnitelmien mukaan Vendlaskolanin piti muuttaa Syrjälästä Klaukkalan koulun vanhemman, vuonna 1958 valmistuneen rakennuksen tiloihin. Muutto olisi vaatinut uudemmassa, vuonna 1975 valmistuneessa koulurakennuksessa kuuden aineluokan muokkaamista perusopetustiloiksi ja muita pienempiä töitä.

– Vendlaskolanin nykyiset rakennukset arvioitiin kuitenkin niin hyväkuntoisiksi, että tilojen laajentaminen on mahdollista. Koulun henkilökunta oli myös Syrjälässä pysymisen kannalla, Tiina Hirvonen toteaa.

Tyhjiksi jääville parakeille ei myöskään löytynyt selkeää käyttötarvetta, joskin Syrjälän koulu oli valmis ottamaan ne käyttöönsä.

Klaukkalan koulun kuuden aineluokan muuttaminen perusopetustiloiksi koettiin toisaalta tulevaisuuden kannalta epätarkoituksenmukaisiksi. Se olisi voinut myöhemmin lisätä paineita uusien erikoistilojen rakentamiselle.

– Peruskoululaisten määrä kasvaa Klaukkalassa kymmenessä vuodessa noin kolmellasadalla ja jossain vaiheessa tarvitaan lisää tilaa. Kaavoituksessa on huomioitu myös mahdollisuus laajentaa Klaukkalan koulua, Hirvonen kertoo.

Oppilaita noin viisikymmentä

Vendlaskolan toimii tilaelementeistä kootussa koulurakennuksessa Syrjälän koulun tontilla. Tilaelementtien kaksi ensimmäistä luokkaa hankittiin alun perin Syrjälän koulun lisätiloiksi kesällä 2002. Ruotsinkielinen Vendlaskolan aloitti toimintansa 19 oppilaalla vuonna 2004 Syrjälän koululta vapautuneessa rakennuksessa. Tilat laajennettiin kaksinkertaisiksi syksyllä 2007.
Vendlaskolanin toimintaa tukee samalla tontilla oleva Syrjälän koulu, jonka tiloissa tapahtuu mm. ruokailu, tekninen työ ja sisäliikunta. Koululla on toimintoja myös iltapäiväkerhon tiloissa Kuusitiellä. Paritalo on alunperin rakennettu asunnoksi.
Koulussa on nykyisin noin 50 oppilasta. 258 neliön tiloissa on neljä opetustilaa.
Suunnitellun laajennuksen kokonaispinta-ala on 218-251 neliömetriä. Se sisältää muun muassa kolme opetustilaa ja nykyiset elementit yhdistävän terassin. Tarvittavat piha- ja liikennejärjestelyt tehtäneen ensi vuoden puolella.
 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat