Paikalliset

Kuorma-autoharvinaisuus nousi Rusthollari-tapahtuman komeimmaksi

Päivän komein. Kylätoimikunta valitsi näyttelykalustosta omaksi suosikkiajopelikseen vuoden -75 Scanian. Palkittu ajopeli on entisöity vuonna 2009.

.

Nukarin kylätoimikunta järjesti jo kuudetta kertaa wanhan ajan tapahtuman Rusthollarin Nukarin koulun pihapiirissä. Wanhan ajan tunnelmaan nojautuva tapahtuma keräsi näytille autoja monelta eri vuosikymmeneltä; vanhimmat menopelit olivat 30-luvulta ja nuorimmat 70-luvulta. Maamoottorit, rodit, muskeliautot ja traktorit ihastuttivat kaiken ikäisiä katsojia.

Kylätoimikunta valitsi näyttelykalustosta omaksi suosikkiajopelikseen vuoden -75 Scanian. Tämä ”Päivän komein”-tittelillä palkittu ajopeli on entisöity vuonna 2009. Näitä kuorma-autoja on aikanaan valmistettu vain 5625 kpl vuosina 1968-1975. Auton omistajat olivat tulleet Järvenpäästä ensimmäistä kertaa kylätapahtumaan. Kyllä kannatti!

Käsityöläisiä ja myyjiä oli saapunut paikalle jopa Turusta asti. Sekä myyjät, järjestäjät että kävijät ovat aina olleet tyytyväisiä myytävien tavaroiden moninaisuuteen sekä laadukkuuteen – niin tänäkin vuonna. Tarjolla oli mm. käsityönä tehtyjä koruja, laukkuja, vaatteita, leluja, luutia ja koreja. Tunnelma tapahtumassa oli lämminhenkinen ja ”nukarilainen”.

Nukarin koululaisten tuki ry muonitti kävijät herkullisilla Sörkän grillereillä ja jälkiruuat löytyi kylätoimikunnan kahviosta. Lettujonossa rupateltiin ja letuille kysyntää olikin enemmän kuin taikinaa riitti. Kylätoimikunta esitteli myös uutuustuotteensa; Nukarinkosken Lumous -irtoteen. Kylätoimikunta on teettänyt kylälle oman teen Forsmanin teetehtaalla ja tarjoaa näin mukavan muiston ja viemisen omalta kylältä.

Tapahtuman kävijöistä pisimmät matkaajat olivat Oulun seutuvilta. Viime vuoden tapaan väkeä viihdytti ja tunnelmaa kohotti taitava trubaduuri Gona Lehtinen. Ja jotta kukaan ei kärsinyt nestehukasta, tarjoiltiin koko tapahtuman ajan vettä ja virvokkeita maitokärryistä koko piha-alueella.

Nukarin koulumuseo houkutteli väkeä tutustumaan entisajan koulunkäyntiin. Museo oli auki koko tapahtuman ajan. Koulumuseossa kävikin reilut 100 ihmistä, joille opas kertoili tarinoita Nurmijärven kunnan ensimmäisestä koulusta.

– Sää on suosinut tapahtumaa joka vuosi – varmasti myös ensi vuonna, kommentoi iloinen kävijä.

Nukarin kylätoimikunta haluaa kiittää kaikkia talkoolaisia ja tapahtumaa tukeneita tahoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat