11-vuotias Veikka on skeittaava teippitaituri

Lompakoista lippikseen. Veikka Heikkilän mukaan ilmastointiteipistä saa aikaan monenlaisia juttuja. Eniten Veikka on valmistanut erilaisia lompakoita.

Tuulia Paulanto

11-vuotiaalla Veikka Heikkilällä on varsin oivallinen suvipuuha. Hän innostui puolisen vuotta sitten ilmastointiteipistä ja siitä mitä kaikkea siitä saa aikaan.

– Innostuin teipillä tekemisestä, kun löysin Youtubesta videoita. Katsoin niistä mallia ja lähdin sitten itse kokeilemaan ja tekemään.

Tähän mennessä Heikkilä on taiteillut teipistä esimerkiksi erilaisia lompakoita sekä silmälasi-ja kännykkäkoteloita.

– Lompakoita olen tehnyt eniten. Hieman isompia töitäni ovat olleet esimerkiksi laukut sekä ilmastointiteipistä tehty lippalakki, Heikkilä kertoo.

Veikka Heikkilän mukaan ilmastointiteippi on oiva materiaali monesta syystä.

– Ilmastointiteippi on kestävää. Jos on vaikka ilmastointiteipistä tehty kännykkäkotelo niin se voi huolettaa ottaa vaikka uimarannalle, sillä teippi on vedenkestävää. Ilmastointiteippiä löytyy myös eri värejä.

Esimerkiksi lompakko syntyy Heikkilän mukaan varsin vähistä tarvikkeista.

–  Lompakon tekemiseen tarvitaan ilmastointiteipin lisäksi alusta sekä mattoveitsi, joita minulla on kahta eri kokoa. Veitsiin kannattaa panostaa, sillä ne ovat kovassa käytössä. Sitten riippuen siitä minkälainen lompakko on tulossa voidaan tehdä esimerkiksi läpinäkyvää muovia vaikka henkkari-tai matkakorttitaskua varten. Kiinnitykseen käytetään esimerkiksi magneetteja tai tarranauhaa.

Laukkuja ja lomakoita lahjaksi

Heikkilä kertoo valmistaneensa paljon tuotteita myös muille.

– Olen tehnyt juttuja esimerkiksi lahjaksi tai sitten pyynnöstä. Olen tehnyt esimerkiksi perheelleni paljon lompakoita ja laukkuja, joita ihmiset ovat nähneet ja tilanneet minulta.Olen myös tehnyt juttuja esimerkiksi kavereille.

Veikka kertoo usein askartelevansa illalla.

– Näin kesälomalla päivisin tulee urheiltua ja oltua kavereiden kanssa. Askartelen usein illalla vaikka telkkaria katsoessa. Ohjelman pitää olla sellainen, ettei se ole liian kiinnostava. Kun mattoveitsi on välineenä, niin sen kanssa pitää olla tarkkana ja keskittyä tekemiseen.

Haastavinta työskentelyssä on saada aikaan viimeistellyt sekä suorat reunat.

– Teipissä on se huono puoli, että se saattaa huolimattomasti liimattuna jäädä kuprulle. Kun tästä innostuu, niin tarvikkeisiin saa kyllä kulumaan rahaa. Suomessa ei myöskään ole tarjolla niin paljon erilaisia teippejä kuin ulkomailla.

Ilmastointiteipistä taitelun ohella Heikkilä aikoo kesällä lomailla.

–  Kesällä aion ottaa rennosti. Varmasti myös skeittaan, sillä se on yksi suosikkiharrastukseni, kertoo Heikkilä lopuksi.

Kommentit

moi olen itsekkin teippailija aloitin teippailun melkein samaan aikaan ja käytän itsekin noita tigerin teippejä ja katsoisit teippitarhan sivuille siellä myydään kuvioitua ilmastointiteippiä oletko kenties amerikkalainen? kun itse olen ja löysin itsekin youtubesta tuon jutun mutta olet aika hyvä tossa logojen tekemisessä :)
itse en ole kokeillut paljoa.

tucker