Paikalliset

Teilinummen tekopohjavesihanke esillä Nukarilla

Nurmijärven Vesi tutkii nyt lisävedenhankinnan vaihtoehtoja. Vesilaitoksen mukaan yhtenä vaihtoehtona on tekopohjaveden valmistus Teilinummen alueella nykyisen Teilinummen vedenottamon läheisyydessä. Raakavetenä on tarkoitus käyttää Päijänne-tunnelin vettä.

Teilinummen alueella on kuluneen kesän aikana kartoitettu alueen maaperää, luontoa ja veden käyttäytymistä harjussa. Hankkeen koeimeytyksen lupahakemus jätetään Etelä-Suomen aluehallintovirastolle vielä ennen joulua. Koeimeytykset on tarkoitus aloittaa ensi vuoden aikana.

Nurmijärven Vesi järjesti hankkeen tiimoilta tupaillan Nukarin pirtillä maaliskuussa ja vieraili Tuusulan Seudun Vesi Oy:n Jäniksenlinnan tekopohjavesilaitoksessa kesäkuussa.

Nyt Nurmijärven Vesi on järjestämässä toista tupailtaa samaan aiheeseen liittyen. Teilinummen tekopohjavesihankkeen toinen tupailta järjestetään maanantaina 3.11. kello 18.00 Nukarin pirtillä.

Tupaillassa esitellään kesällä tehtyjä alustavia tutkimuksia sekä imeytyskokeen lupahakemusta ja tarkkailusuunnitelmaa. Asukkailla on tilaisuudessa mahdollisuus esittää yleisesti tekopohjaveteen ja Teilinummen tekopohjavesihankkeeseen liittyviä kysymyksiä.

Tilaisuudessa paikalla ovat Nurmijärven Veden johtaja Johanna Sahlstedt ja käyttöpäällikkö Kimmo Rintamäki, suunnittelutoimisto Pöyry Oyj:ltä Pirkko Öhberg ja Jukka Ikäheimo sekä Uudenmaan Ely-keskukselta Timo Kinnunen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat