Paikalliset

Perttu Pölösen Sävelkello palkittiin Euroopan Unionin kilpailussa

Suoraan Nobel-illallisille. Perttu Pölösen EU:n nuorten tutkijoiden kilpailussa saama palkinto vie hänet Nobel-illallisille.

Esko Artell

Valkjärvellä asuva, Vaskivuoren lukiossa Vantaalla opiskeleva Perttu Pölönen on saavuttanut kansainvälistä menestystä. Pölöselle ojennettiin tiistaina ykköspalkinto EU:n nuorten tutkijoiden kilpailussa Tsekin Prahassa.

Pölönen osallistui kilpailuun jo Suomessa esitellyllä ja palkitulla Sävelkello - Music A’Clock -keksinnöllään. Euroopan Unionin Young Scientists -kilpailussa keksintö noteerattiin ensimmäisen palkinnon, 7 000 euron arvoiseksi.

Kutsu Nobel-illallisille

Rahapalkinnon lisäksi Pölönen sai kutsun Nobel-juhlallisuuksien yhteydessä järjestettävään Tukholman kansainväliseen nuorison tiedeseminaariin ja Nobel-illalliselle. Ykköspalkintoja jaettiin kolme.

Pölösen palkittu työ, Sävelkello – Music A’Clock, on kaiken ikäisille soveltuva yksinkertainen apuväline musiikin teorian opiskeluun. Sävelkellon idea syntyi ajatusleikistä, että oktaavissa yhtä monta säveltä kuin kellotaulussa numeroita ja ehkä nämä kaksi asiaa voisi yhdistää. Keksinnölle on haettu patenttia.

126 osallistujaa

Musiikkilukiossa opiskeleva Pölönen valittiin edustamaan Suomea eurooppalaiseen tiedekilpailuun viime kevään Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun perusteella. Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun järjestävät vuosittain Kerhokeskus – koulutyön tuki ry Tekniikan akateemiset TEK.

EU:n Young Scientists –kilpailuun Prahassa osallistui 126 nuorta 37 maasta yhteensä 85 ansiokkaalla tiedeprojektilla.

Myös Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Perttu Pölönen osallistui keksinnöllään kansalliseen Innolukio-kilpailuun alkuvuodesta, ja voitti myös sen. Tammikuussa järjestetyssä palkintotilaisuudessa hänelle ojennettiin 5 000 euroa.

Lehtemme haastattelussa Pölönen kertoi tuolloin, että aivan ensimmäiseksi hän oli esitellyt Sävelkelloaan Nurmijärven Musiikkiopiston henkilökunnalle jo muutama vuosi sitten.

”Sen jälkeen laitoin ideani siihen liittyvine työkaluineen vuodeksi ”hyllylle”, mutta otin sen uudestaan esiin Innolukion julkistettua kilpailunsa”. Pölönen kertoi myös, että Sävelkelloon liittyvästä opetusmateriaalista ja -metodista on mahdollista tehdä digitaalisia sovelluksia ja animaatioita, jolloin oppiminen olisi vieläkin tehokkaampaa.

”Metodini ei toki korvaa perinteistä oppia, mutta auttaa aloittelevia opiskelijoita pääsemään vauhtiin. Siirryttäessä takaisin perinteiseen opetukseen, on helpompaa kohdata uusia musiikkiteoreettisia aiheita ja termejä, kun niitä osaa jo käsitellä”, Perttu Pölönen summasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat