Paikalliset

Nurmijärven Uutisten uusi päätoimittaja Riikka Laine arvostaa paikallisuutta ja vuoropuhelua

Ole hyvä. Päätoimittaja Jan Pippingsköld luovuttaa Nurmijärven Uutiset Riikka Laineen käsiin.

Esko Artell

Nurmijärven Uutiset saa uuden päätoimittajan. Maanantaina 30.9. tässä tehtävässä aloittava Riikka Laine, 28, on nuoresta iästään huolimatta hankkinut jo runsaasti alan kannuksia. Hän on työskennellyt viimeiset neljä vuotta sanomalehti Keski-Uusimaan toimitussihteerinä. Aiemmin hän on toiminut samaisen lehden avustajana ja kesätoimittajana Sipoon Sanomissa.

Ala-asteella ”toimittajana”

– Valmistuin medianomiksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta ja toimin jo ennen valmistumistani Lehtiyhtymän eri lehtien avustajana ja kesätoimittajana useampana vuonna. Lehtiala ja toimittajana työskenteleminen on aina vetänyt minua puoleensa. Jo ala-asteella olin mukana tekemässä Eläinuutisia, eikä kiinnostus äidinkieleen ja kirjoittamiseen ole sittemmin laantunut. Innostusta piti yllä myös erittäin kannustava äidinkielen lehtori, Laine kertoo.

Hän mainitsee kokeilleensa opiskellessaan myös radio-ohjelmien tekemistä ja tv-kuvaamista, mutta kokeneensa kirjoittamisen omimmaksi jutukseen.

– Oma mielenkiintonsa on myös tiedottajan työssä, johon sain perehtyä Lahden kaupungin viestintäpuolella. Yhtäkaikki, halu kirjoittamaan voitti ja nyt on edessä kokonaan uusi haaste Nurmijärven Uutisten vetäjänä.

Pysyy paikallisena

Laine linjaa tavoitteekseen lehden pitämisen tiukasti paikallisena.

– Olen aina ihaillut sitä, että Nurmijärven Uutiset on saatu pidettyä vahvasti paikallisena. Monipuolisia paikallisia juttuja haluan nähdä lehdessä jatkossakin. Kunnassa on pitkään asuneita ihmisiä, mutta runsaasti myös vasta hiljattain pitäjään muuttaneita. Paikallislehden on hyvä toimia näiden uusienkin nurmijärveläisten juurruttajana.

Laine toivookin pääsevänsä oitis vuoropuheluun lehden lukijakunnan kanssa.

– Tietoni kunnan historiasta ovat vielä rajalliset, joten täällä jo hieman pidempään asuneilta saan varmasti arvokasta tietoa. Toivon yhteydenottoja kuntalaisilta ja vinkkejä jutunaiheiksi saa antaa myös kylänraitilla tavatessa.

Mitä juttuvinkkeihin tulee, vakuuttaa Laine mitä moninaisimpien aiheiden kelpaavan. Hän kokee esimerkiksi kunnallisen päätöksenteon tärkeäksi, mutta näitä asioita koskevien uutisten rinnalle, ohikin, voi nousta mikä tahansa kuntalaisen arkea koskettava aihe.

– Nurmijärven Uutiset on hyvässä kuosissa, joten suuriin muutoksiin ei ole tarvetta. Uusia näkökulmia kannattaa toki aina etsiä.

Laine toivoo, että lehdessä olevat jutut herättävät keskustelua. Hän muistuttaa, että lehden mielipideosasto on kaikkien käytettävissä.

– Itse asiassa uskonkin, että keskustelu mielipideosastollamme käy sitä vilkkaammaksi, mitä lähemmäksi ratkaisut kuntauudistuksesta tulevat. Ellei Nurmijärven tulevaisuus itsenäisenä kuntana tai johonkin muuhun kuntaan liitettynä kiinnosta, niin ei sitten mikään.

Lahdesta etelämmäksi

Riikka Laine asuu toistaiseksi Lahdessa yhdessä fysioterapeuttina työskentelevän miehensä kanssa. Kesällä naimisiin mennyt pariskunta suunnittelee muuttoa vähintään etelämmäksi, ellei saman tien peräti Nurmijärvelle.

Päivätyön jälkeen Laine rentoutuu lentopalloilun ja lenkkeilyn parissa.

– Jonkin verran menee aikaa myös jääkiekkokaukaloiden ja jalkapallokenttien reunamilla, sillä mies harrastaa näitä lajeja aktiivisesti. Yhteinen harrastuksemme on ruuanlaitto, Riikka Laine mainitsee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat