Nurmijärvi-ilmiö ei laannu - väkiluku kasvoi reippaasti

Arkisto/Päivi Tuovinen

Nurmijärven väkiluku kasvoi viime vuonna 410 asukkaalla. Tahti on hieman hitaampi kuin vuonna 2013, jolloin kunnan väkiluku kasvoi 446 asukkaalla.

– Uutisointi Nurmijärvi-ilmiön hiipumisesta on vahvasti liioiteltu, kunnanjohtaja Kimmo Behm kommentoi tuoreita väestötilastoja.

Väkiluvun kasvu on kunnanjohtajan mukaan tasaista ja tapahtuu kunnan tavoitteiden mukaisesti.

– Toki väestö kasvaa suurelta osin korkean syntyvyyden vuoksi, mutta nettomuuttoa on edelleen tasaisesti, Behm toteaa.

Uutisointi Nurmijärvi-ilmiön hiipumisesta on vahvasti liioiteltu, vaikka väestö kasvaa suurelta osin syntyvyyden vuoksi

– Voisi sanoa, että kunnan strategia ”elinvoimaa ja elämisen tilaa” on toteutunut hyvin.

Suurin kasvu tapahtuu syntyvyydessä. Nurmijärvelle syntyi 505 lasta, joita oli 253 kappaletta enemmän kuin kuolleita.

Nurmijärvelle muuttajien määrä kasvoi muutamalla kymmenellä, mutta samaan aikaan myös poismuuttaneiden määrä kasvoi. Väestö kasvoi muuttoliikkeessä kuitenkin 105 asukkaalla. Vuonna 2013 nettomuutto toi 180 uutta asukasta.

Maahanmuutto lisääntyi myös maltillisesti - vuonna 2013 Nurmijärvelle muutti 42 henkilöä ulkomailta ja viime vuonna 52 kappaletta. Suurin kasvu maahanmuutossa tapahtui Keravalla, jonne saatiin 207 uutta maahanmuuttajaa.

Väkiluku kasvoi yhdellä prosentilla viime vuoden aikana. Kasvu oli KUUMA-kuntien kärjessä - ainoastaan Keravalla ja Järvenpäällä kasvu oli nopeampaa 0,1:llä prosenttiyksiköllä.

Suurin väestönkasvu tapahtui kesäkuussa, jolloin Nurmijärven asukasluku kasvoi 125 asukkaalla. Kesäkuussa Nurmijärvelle muutti 262 asukasta, kun poismuuttajia oli vain 169 kappaletta.

KUUMA on Keski-Uudenmaan kuntien yhteistyöelin, johon kuuluu Nurmijärven lisäksi Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Kunnanjohtaja Behm muistutti myös, että Nurmijärvi kuuluu niihin harvoihin alueen kuntiin, jossa valtion ja Helsingin seudun kuntien välisessä sopimuksessa asuntotuotannon tavoitteet on täytetty.

– Osittain tavoitteet ovat jopa ylittyneet. Vuosittain Nurmijärvelle valmistuu reilusti yli 300 asuntoa, kunnanjohtaja kertoo.

Lisää aiheesta: 

Nurmijärven asukasluku ylitti tammikuussa 40 000 rajapyykin25.2.2011 11.47

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat