Paikalliset

Järvimaan kaavasta väännetään edelleen

Klaukkalan Järvihaan työpaikka-alueen tuntumassa Valkjärven puolella sijaitseva, niin sanottu Järvimaan kaava-alue ei ota toteutuakseen. Muun muassa Huvilakujan asukkaat ovat vastustaneet uutta asutusta raivokkaasti. 11 alueen asukasta on jättänyt tammikuun lopulla Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen kaavan hyväksymispäätöksestä. He ilmaisevat valituksessaan tyytymättömyytensä kunnanvaltuuston tekemään päätökseen.

Valituksessa vaaditaan, että Järvimaan asemakaavan muutosehdotus palautetaan uudelleen suunnitteluun ja lisäksi toimenpidekieltoa kaavamuutoksen koko vaikutusalueelle uudelleen käsittelyn ajaksi.

Valitus perustuu näkemykseen asemakaavan muutoksen vaikutuksesta luontoon ja ympäristöön sekä muun muassa rakennustehokkuuteen ja liikennejärjestelyihin.

Lausuntonsa maanantain kunnanhallituksen kokouksessa viimeistellyt Nurmijärven kunta katsoo kuitenkin, että, toisin kuin valituksessa on esitetty, on Järvimaan alueen uutta asemakaavaa laadittaessa ympäristövaikutuksiin kiinnitetty tavallistakin enemmän huomiota ja kaikki esitetyt ratkaissut perustuvat huolellisiin selvityksiin.

Kaava sallii vajaan 50 asunnon rakentamisen Valkjärven tuntumaan. Valittajat pelkäävät muun muassa melua ja häiriöitä sekä kasvillisuuden monimuotoisuuden taantumista. Liito-oravatkin on valituksessa muistettu. Valittajat arvelevat myös, että Valkjärvi rehevöityy, liettyy ja vesi värjääntyy.

Kunta muistuttaa, että alueen rakentaminen on normaalia pientalorakentamista, jolla ei ole kaavassa vaadittavat hulevesialtaat ja rakennustapaohje huomioon ottaen olennaista vaikutusta järven rehevöitymiseen.

Valittajat katsovat myös, että alueelle ollaan sallimassa liian korkeaa rakentamista. Kunta on liittänyt lausuntoonsa kuivia alueen nykyisestä monimuotoisesta ja kooltaan vaihtelevasta rakennuskannasta. ”Joukossa on myös joitakin varsin suuria rakennuksia ja paritaloja. Olemassa oleva rakennuskanta on hyvin eri-ikäistä, eikä sitä voida pitää kovin yhtenäisenä”.

Muun muassa edellä mainittuihin seikkoihin nojaten kunta katsookin, että Helsingin hallinto-oikeudelle osoitettu valitus on hylättävä perusteettomana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat