Paikalliset

Nurmijärvi saa 1,2 miljoonaa luokkakokojen pienentämiseen

Nurmijärven saama valtion avustus on siinä mielessä poikkeuksellinen, että se on naapurikuntiin verrattuna todella suuri.

Johanna Erjonsalo

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Nurmijärvelle perusopetuksen opetusryhmien pienentämiseen 1,2 miljoonaa euroa. Summa on saman suuruinen kuin kahtena edellisenä vuonna.

Opetuspäällikkö Kati Luostarinen kiittelee nykyisen hallituksen positiivista suhtautumista koulutukseen ja luokkakokojen pienentämiseen. Kunta sai nyt eurolleen sen, mitä se lähti ministeriöstä hakemaan.

– Valtion avustuksella olemme saaneet isojen koulujen luokkakoot pidettyä pieninä ja pääasiassa olemme käyttäneet summan resurssiopettajiin. Resurssiopettaja toimii toisen opettajan rinnalla luokassa, ja tarvittaessa hän voi ottaa pienen osan luokan oppilaista toiseen tilaan, Luostarinen kertoo.

Opetuspäällikön mukaan resurssiopettajia saatiin viime vuonna valtion avustuksella yhteensä 34, ja tuen ansiosta heitä voidaan palkata myös ensi lukukaudella yli 30.

Nurmijärven saama valtion avustus on siinä mielessä poikkeuksellinen, että se on naapurikuntiin verrattuna todella suuri. Naapurikunnista Tuusula saa valtionavustusta 640 900 euroa, Vihti 50 1000 euroa ja Hyvinkää 469 800 euroa.

Yli miljoonan euron avustuksia on myönnetty vain suuriin kaupunkeihin kuten esimerkiksi Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle.

Koulurintamalla kuumin puheenaihe on nyt Suomiehen ja Nummenpään koulujen mahdollinen lakkautus. Valtuusto eväsi kouluilta ensi vuoden määrärahat joulukuussa, ja lopullinen päätös asiasta tehdään maaliskuussa.

Luostarisen mukaan valtion avustuspäätöksellä ei voida kuitenkaan pelastaa kunnan pienimpiä kyläkouluja.

– Avustuksessa on tietyt kriteerit, ja rahat tulee käyttää yli 20 oppilaan ryhmien jakamiseen. Näissä pienimmissä kouluissa ei ole niin paljoa oppilaita, eikä niissä ole yhtään valtion avustuksella palkattua opettajaa, opetuspäällikkö selvittää.

Luostarinen kertoo valtion myös seuraavan rahojen käyttöä, ja tarvittaessa avustusrahaa voi joutua palauttamaan.

– Jos kunta toteuttaisi tässä samalla opetustoimessa esimerkiksi henkilöstösäästöjä ja lomauttaisi opettajia, niin avustusrahoja jouduttaisiin palauttamaan.

– Mutta onneksi meillä ei ole mitään sellaista tiedossa, Luostarinen sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat