Paikalliset

Ruusulinnassa pistetään jalalla koreasti jokaisena lauantaina

Syyskuusta huhtikuulle. Ruusulinnassa tanssitaan talvisaikaan jokaisen lauantaina.

Kari Virtanen

Ruusulinnassa tanssitaan talvisin joka lauantai. Toisena pääsiäispäivänä huhtikuun 21. päivänä, kauden päättäjäisissä, pistetään jalalla erityisen koreasti. Silloin vietetään Ruusulinnan myöhästyneitä 10-vuotissynttäreitä, joissa tanssin tahdit takaa Pekkaniskan Pojat. Viihdekeskusta pitävä Esa Lehtinen sanoo, että yllätyksiäkin on luvassa, mutta kaikkea ei kerrota kerralla.

Lehtinen kehuu Pekkaniskan Poikia vuolaasti. Hän sanoo, että se on ollut Ruusulinnan reilun 10-vuotistaipaleen ehdoton suosikki. Varma vetonaula.

– He aloittelivat silloin, kun minä aloitin täällä vuonna 2001. Kannustin heitä parhaani mukaan, ja he ovat tehneet täällä 5–6 keikkaa vuosittain.

Jämsän paronina tunnettu Esa Lehtinen rantautui Nurmijärvelle viitisentoista vuotta sitten, kun hän sai kunnasta vinkin tarjolla olevasta maa-alueesta.

– Pidin silloin Satulinnaa Hämeenlinnassa. Paikkoja olin tutkinut jo aikaisemmin, mutta kaikki loksahti kohdalleen, kun faksi tuli. Puoli tuntia meni, kun kaupat lyötiin lukkoon, hän muistelee.

Sen jälkeen asiat eivät kuitenkaan sujuneet yhtä joutuisasti. Rakennuslupa oli taistelujen takana.

– Ystävälliset naapurit halusivat panna vastaan. Kaksi kertaa käytiin korkeimmassa oikeudessa saakka. Olisin ehkä kyllästynyt ja myynyt koko alueen, mutta sain kunnasta tukea. Nyt tilanne on rauhoittunut, mutta kaiken unohtaminen on vähän vaikeaa. Välillä tunteet nousevat vieläkin pintaan, Lehtinen kertoo.

– Missään muualla en ole törmännyt samanlaiseen soopan jauhantaan kuin täällä, parisenkymmentä vuotta yritystoimintaa Jämsänjokilaaksossa ja sen jälkeen muualla harjoittanut mies puuskahtaa.

– Kun Ruusulinna lähti pyörimään toukokuussa 2001, järjestimme aluksi pari vuotta tansseja ympäri vuoden. Siitä kuitenkin luovuttiin, sillä ihmiset haluavat käydä kesäisin lavalla, Esa Lehtinen kertoo.

Kävijämäärät kasvoivat hänen mukaansa hissun kissun, mutta huippu saavutettiin 3–4 vuotta sitten.

– Ihmiset ovat kyselleet, että miksi lippujen hintoja on nostettu. Kulut, kuten sähkö ja orkestereiden hinnat ovat nousseet, joten se on ollut pakko tehdä.

– Maksamme myös 10 prosentin arvonlisäveron jokaisesta myydystä lipusta. Esimerkiksi seurojen ei sitä tarvitse tehdä, mutta meiltä lähtee lipun hinnasta lähes kaksi euroa Urpilaiselle.

Lehtinen sanoo, että Ruusulinnassa halutaan tarjota kaksi hyvää orkesteria jokaisena tanssi-iltana. Tanssijoita tahdittaa elävä musiikki, ei levyltä soitettu.

Aika-ajoin on tarjolla kovempia juttuja, kohokohtia. Esimerkiksi maaliskuun 8. päivänä Ruusulinnassa on vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja Kari Vepsä.

Lauantaina 1. maaliskuuta esiintyjinä ovat tanssiorkesteri Hurma ja vuoden 2003 tangokuningatar Saija Tuupanen orkestereineen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat