Paikalliset

Pikkukoulut yhä lakkautuslistalla

Ei puskista. Päätösesitys pikkukoulujen, kuten Suomiehen, lopettamisesta ei tullut aivan puskista, mutta ankaraa vastustusta aikeet herättävät.

Esko Artell

Nummenpään ja Suomiehen sulkevat näiltä näkymin ovensa kuluvan kevätlukukauden päättyessä. Kunnanhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan esittää valtuustolle molempien koulujen toiminnan lakkauttamista 1.8. alkaen.

Näin siitäkin huolimatta, että sivistyslautakunta päätyi äänestyksen jälkeen esittämään, ettei kouluja lakkautettaisi.

Niin ikään koulujen vanhempainyhdistykset ovat kampanjoineet näkyvästi lakkauttamista vastaan.

Kunnanvaltuusto päätti viime joulukuussa niukalla yhden äänen enemmistöllä, ettei kummallekaan pikkukoululle myönnetä toimintamäärärahaa tämän lukuvuoden jälkeen.

Varsin niukalla enemmistöllä syntyi myös varsinainen lakkautusesitys kunnanhallituksessa. Nummenpään koulun lakkauttamista koskevan keskustelun kuluessa Kirsti Handolin (kesk.) muun muassa Maiju Tapiolinnan (ps.) kannattamana esitti, ettei koulun opetustoimintaa lakkauteta.

Suoritetussa äänestyksessä Handolinin ja Tapiolinnan kannalle asettuivat Vesa Manner (ps.), Tapio Sivula (kesk.) ja Kallepekka Toivonen (kesk.)

Pohjaesitystä eli lakkauttamista kannattivat Hanna Kuusela (vihr.), Jerry Latva (sd.), Juha Peltonen (sd.), Virpi Räty (kok.), Jari Vainio (kok.) ja Outi Mäkelä (kok.).

Vastaavilla äänestysluvuilla, 6-5, ja mielipiteillä syntyi päätösesitys myös Suomiehen koulun lakkauttamisesta. Koulujen ylläpidon kannattajat perustelivat kantaansa sivistyslautakunnan päätöksellä ja lautakunnan esiin tuomilla asioilla.

Kunnanvaltuustossa asiaa käsitellään kuluvan kuun 26. päivänä.

Valtuuston joulukuussa tekemän määrärahapäätöksen jälkeen pidettiin molemmilla kouluilla kuulemistilaisuudet. Aiheesta on voinut jättää kuntaan myös kirjallisen mielipiteen.

Molemmilla kouluilla kerättiin nimiadressi toiminnan jatkumisen puolesta. Nummenpäässä saatiin kasaan runsaat 250 nimeä, Suomiehellä noin 300. Lakkauttamishankkeesta on myös valitettu hallinto-oikeuteen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat