Paikalliset

Mielenosoitus kannatti – Nummenpään ja Suomiehen koulut säilyivät

Koulun puolesta. Tomi Markus puolusti tiukasti oman kylänsä koulua.

Riikka Laine

Kunnantalon eteen kerääntyneet kyläkoulujen puolustajat järjestivät valtuutetuille keskiviikkona näyttävän vastaanoton.

Osa valtuutetuista sai suuret aplodit ja iloisen vastaanoton nummenpääläisiltä ja Suomiehen asukkailta, mutta osa luikki karkuun ja koitti kipittää mahdollisimman matalalla profiililla Valtuustosaliin.

– Ei ole kaikilla pokkaa katsoa silmiin, Suomiehen rouvat hämmästelivät.

– Ja vihreät tirauttivat kyyneleitä, mutta ei se itku auta, kun pitää vaan äänestää eri tavalla, Nummenpään naiset virkkoivat.

Kyläkouluaktiiveille suurin pettymys olikin vihreiden asettuminen lakkautuksen kannalle. He olisivat toivoneet naisten asettuvan elävän kylän puolelle.

– On se erikoista, miten vielä kaksi tai kolme vuotta sitten puhuttiin elävästä maaseudusta ja kunta käytti sitä jopa markkinoinnissa. Mutta nyt sitten pikkukylät halutaan ajaa alas, Juhani Markus mietti.

Valtuustokokouksen jälkeen Markus kertoi kuitenkin tunnelman olevan todella korkealla. Markus on ollut taistelemassa kyläkoulun lakkautusta vastaan yhteensä viisi kertaa vuosina 1970, 1986, 2009, 2011 ja nyt 2014. Tämänkertainen oli nummenpääläisen mukaan ehdottomasti vaikein taistelu.

– Taistelu oli nyt todella tiukka, kun koulut oli jo kerran päätetty jättää rahatta. Mutta me kaikki uskoimme tähän loppuun saakka.

– Olo nyt todella helpottunut, kun koulu saa jatkaa ainakin vuoden ja toivottavasti useammankin, Markus sanoo.

Markus kertoo nummenpääläisten jo suunnitelleen, miten he aikovat kannattajiaan kiittää.

– Suunnitelmissa on kajauttaa komeasti Suvivirsi koulun kevätjuhlassa. Ja opetushallitus sen kieltää, niin sitten siirrytään pihalle siniristilipun alle ja lauletaan virsi siellä.

Lisää kuvia mielenosoituksesta Nurkkarin netissä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat