Paikalliset

Nukarilaisten hyvä yhteishenki näkyy kylällä

Yleisöä viihdyttämässä The Sun Connection Alkaline Trio.

Jorma Vartiainen

– Nukarilla on hyvä yhteishenki ja se myös näkyy, Nukarin kylätoimikunnan puheenjohtaja Jenni Sandberg sanoo.

Tämä todistettiin muun muassa reilu viikko sitten, kun Nukarinkoskella järjestettiin perhokalastuksen SM-karsintakilpailu sekä menneitä aikoja tunnelmoiva Rusthollari-tapahtuma.

Lauantaina käyty perhokalastuskilpailu oli sekä järjestelyiden että kalansaaliin osalta erittäin onnistunut. Päivän aikana mitattavana kävi 208 kalaa, joista 194 kpl oli kirjolohia ja loput särkikaloja. Kalastajat metsästivät saalista koskelta aina aamuseitsemästä iltakahdeksaan.

Erittäin tasaisen kilpailu voitti Järvisuomen kilpaperhokalastajien Petri Virolainen . Toiseksi tuli Fly Fishing Club Jyväskylää edustava, Nukarin oma poika Aapo Ilola ja kolmanneksi Mikkelin perhokalastajien Jari Heikkinen . Ilola ja Virolainen varmistivat sijoituksillaan pääsy SM-finaaliin, joka käydään Iijoella elokuussa.

Kosken laavulla sen sijaan tarjottiin rauhallinen levähdyshetki makkaran, kahvin ja mehun parissa. Reilut 30 ulkoilijaa löysi kylätoimikunnan juttusille laavulle.

Vuotuinen menneitä aikoja nostalgisoiva Rusthollari-tapahtuma on perinteisesti toiminut eräänlaisena Nukarin kesäkauden avauksena. Sandbergin mukaan sunnuntaina järjestetyn tapahtuman eteen tehtiin tänäkin vuonna paljon työtä.

– Lämmin kiitos valtavalle vapaaehtoisten joukolle, joka on ollut mukana järjestelyissä, Sandberg kiittelee.

Tapahtuma keräsi paikalle käsityötaitajia tuotteineen sekä näyttäviä kulkupelejä, joita kävijät pääsivät ihastelemaan. Yleisöä viihdyttämässä nähtiin myös Nurmijärven Puhallinorkesteri ja The Sun Connection Alkaline Trio, jotka esiintyivät kukin omalla lavallaan. Sekä yleisöä että myyjiä oli paikalla järjestäjien arvion mukaan enemmän kuin koskaan.

Kylätoimikunta palkitsee joka vuosi Rusthollari-tapahtuman päivän komeimman menopelin. Tänä vuonna voiton vei vantaalaisen Heikki Salmelan Lincoln Club Coupe –47, joka on Suomessa harvinainen näky.

 

Lisää aiheesta: 

Elokuvakuvaukset tuovat Ville Haapasalon, Iina Kuustosen ja Krista Kososen Nukarille12.6.2015 07.05
Nukarilla useita tapahtumia viikonloppuna2.6.2015 15.05
Nukarin Haka monipuolistaa toimintaansa18.2.2015 13.04
Wanhan ajan Rusthollari Nukarilla sunnuntaina5.6.2014 17.34
Kuorma-autoharvinaisuus nousi Rusthollari-tapahtuman komeimmaksi14.6.2013 14.32
Punamullan keitto Rusthollarin uusi vetonaula12.6.2012 14.04
Rusthollari vaihtoi perennat Nukarilla28.2.2011 21.49

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat