Paikalliset

Seitsemän veljestä saa uuden kodin pappilasta

Seurakunnan myymään pappilaan muuttaa seitsemän veljestä ja kolme siskoa vanhempien kera.

Puontilan Pappilan pihapiiri saa pitkästä aikaa eloa, kun Immosten perhe muuttaa sinne.

Riikka Laine

Kirkkovaltuuston päätöksellä myyty Kirkonkylän Puontilan pappila herää toden teolla henkiin, sillä taloon muuttaa kymmenlapsinen Immosen perhe. Kaisa ja Johannes Immosella on seitsemän poikaa ja kolme tytärtä.

– Nyt ei tarvitse muuttaa Impivaaraan, kun saatiin ostaa pappila, nauraa Kaisa Immonen.

Hänen mukaansa perhe on etsinyt jo hyvän aikaa riittävän kookasta ja omaleimaista taloa perheen tarpeisiin. Toive toteutuu nyt korkojen kera, sillä kyseessä on valtakunnallisestikin arvokkaaksi luokiteltu pappila, suojelukohde. Noin 200 neliön suuruinen rakennus seisoo 6 000 neliön tontilla.

Ikkunat ovat niin hienot, että ne haluaisi muutenkin säilyttää ennallaan.

 

 

Jo jonkin aikaa tyhjillään ollut pappila kaipaa remontoimista.

 

– Tämä on toki ollut tiedossa. Innostusta täytyy vielä pidätellä sikälikin, että kirkkovaltuuston päätös menee vielä kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Erittäin iloisia kuitenkin olemme ja valmiita remonttihommiin. Tavaroita saamme jo tarvittaessa viedä ja nurmikkoa leikata, muilta osin puuhat siirtyvät ensi vuoden puolelle, Kaisa Immonen mainitsee.

Seurakunta myi ”Kirkonkylän komeimmalla paikalla” sijaitsevan pappilan Immosille 252 000 euron kauppahinnalla. Suojelupäätöksen mukaisesti talon ulkoinen olemus on säilytettävä kuta kuinkin ennallaan, mutta sisällä paikkoja, etenkin keittiön ja kylpyhuoneen voi saattaa nykyvaatimuksia vastaavalle tasolle.

– Olemme asuneet jo yli kymmenen vuotta Nurmijärvellä ja koko perhe viihtyy hyvin. Koulu, kuten muutkin perheelle tärkeät asiat ovat lähellä. Myös meidän mielestämme rakennus saa näyttää ulospäin vanhalta. Esimerkiksi ikkunat ovat niin hienot, että ne haluaisi muutenkin säilyttää ennallaan. Muilta osin taloa täytyy vähän nykyaikaistaa.

Kaisa Immonen on jo nyt sitä mieltä, että perhe tulee asumaan Puontilan pappilassa hyvän tovin.

– Tätä ei kyllä vaihdeta.

Puontilan pappila on rakennettu kahdessa osassa, ja vanhemman päädyn oletetaan sisältävän alkuperäisen 1600-luvun lopulta periytyvän pappilarakennuksen. Nykyisen ulkoasunsa pappila on saanut todennäköisesti 1880-luvulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Puontilan pappila uutta asukasta vailla8.12.2014 10.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat