Paikalliset

Turvapaikanhakijat majoittuneet rauhallisesti – mellakkaväitteet eivät pidä paikkaansa

Poliisin tietojen mukaan Röykän sairaalan hätämajoitusyksikön alkutaival on sujunut rauhallisesti.

Johanna Erjonsalo

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt huhuja, että turvapaikanhakijat olisivat alkaneet ”mellakoida” saavuttuaan Röykän sairaalaan hätämajoitusyksikköön.

Komisario Joni Tonteri Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kuitenkin tyrmää tällaiset huhut. Tonterin mukaan tällaista välikohtausta ei ole sattunut.

Entiseen Röykän sairaalaan saapuneet turvapaikanhakijat ovat asettuneet hätämajoitusyksikköön rauhallisesti. Komisario Joni Tonteri kertoo, että poliisi on käynyt paikan päällä varmistamassa, että majoittuminen sujuu maltillisesti.

– Mitään hämminkiä ei ole ollut. Sairaala-alueella on vartiointia, mutta turvapaikanhakijoilla on vapaa liikkuvuus. Myös monet Röykässä asuvat kuntalaiset ovat käyneet tutustumassa turvapaikanhakijoiden olosuhteisiin, Joni Tonteri kertoo.

SPR:n apulaisjohtaja Ola Nilssonin mukaan lukuisia Itä-Uudenmaan poliisin sekä ensihoidon yksiköitä on käynyt viikonlopun aikana tutustumassa aiemmin vähemmällä käytöllä olleeseen alueeseen.

– Yksiköt ovat tutustuneet alueeseen, jotta toiminta on mahdollisimman nopeaa mahdollisien hälytyksien tapauksessa, Nilsson kertoo.

Röykän sairaalan hätämajoitusyksikköön on majoitettu noin 60 turvapaikanhakijaa.

Lisätty 24.09.2015 klo 15.30: Lisätty SPR:n Ola Nilssonin kommentti paikalla olleista poliisin yksiköistä.

Lisää aiheesta: 

Hätämajoitusyksikkö aloitti toimintansa - asukastilaisuus tupaten täynnä24.9.2015 08.00
Röykän sairaalaan turvapaikanhakijoita aikaisintaan ensi viikolla - aluksi muutama kymmenen16.9.2015 14.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat