Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Valtuusto tiukkana: ilman Klaukkalan tieyhteyksien kehitystä ei sitouduta valtion asuntotuotantotavoitteisiin

MAL-aiesopimusta neuvotellaan uudelleen valtion kanssa.

Arkisto

Klaukkalan ohikulkutien tulevaisuus voi olla vaakalaudalla. Hallitus ilmoitti lokakuussa, että se haluaa neuvotella niin kutsutun MAL-aiesopimuksen kuntien kanssa uusiksi.

Maankäyttöä , asumista ja liikennettä käsittelevä sopimus sisältää myös Klaukkalan ohikulkutien. Se on tärkeysjärjestyksessä kahdeksantena listassa infrastruktuurin kehittämishankkeissa, jotka olisi tarkoitus aloittaa vuoteen 2020 mennessä.

Vielä ei ole tiedossa, mistä uudessa aiesopimuksessa luovuttaisiin. Neuvottelut uudesta aiesopimuksesta ovat paraikaa käynnissä. Neuvottelutahoilta saatujen epävirallisten tietojen mukaan Klaukkalan ohikulkutie ei olisi uhattuna uusista neuvotteluista huolimatta.

Nurmijärven budjettivaltuustossa viime viikon keskiviikkona valtuusto ilmaisi tyytymättömyytensä valtion toimintaan aiesopimuksen suhteen. Kokoomuksen valtuutetun Arto Häggin (kok.) esityksestä maankäytön toteutusohjelmaan lisättiin ukaasi.

Tekstissä todetaan ettei Nurmijärvi voi sopeutua MAL-aiesopimuksessa määritettyihin asuntotuotantomäärin, jos valtio ei puolestaan edistä tarpeellisia liikenneväylähankkeita Nurmijärvellä. Erityisen maininnan sai Klaukkalan ohikulkutie.

– Nurmijärven suurimman taajaman Klaukkalan maankäytön suunnittelua ja kaavoitusta ohjaa tällä hetkellä vahvasti kolme liikenneväylähanketta: Klaukkalan ohikulkutie, raideyhteys Vantaanlaaksosta ja yhä akuutimmaksi nouseva Klaukkalantien kehittäminen. Näille väylähankkeille on yhteistä se, että ne ovat kaikki valtiovetoisia.

– On selvää, että emme kykene toteuttamaan MAL-aiesopimuksen mukaisia asuntotuotantomääriä, mikäli valtiovalta ei edistä alueen väylähankkeita, Hägg selosti tilannetta.

Kaikki eivät olleet lisäyksen kannalla. SDP:n valtuutettu Juha Peltonen katsoi, ettei lisäyksellä ole juurikaan painoarvoa, sillä valtion puolella tuskin nurmijärven budjettikirjoja luetaan.

– Ei ole pelottava ultimaatum, jos me sanomme, että jos valtio ei rakenna teitä, niin me emme rakenna asuntoja, Peltonen sanaili.

Kuntasuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Petri Vaulamo (kok.) toivoi, että Nurmijärven kansanedustajat Matti Vanhanen (kesk) ja Outi Mäkelä (kok.) ajaisivat tätä asiaa myös valtion tasolla. Vaulamo myös kertoi kunnanjohtaja Kimmo Behmin tarjoutuneen suojaamaan ohikulkutien hanketta.

Muutosteksti hyväksyttiin valtuustossa ääniin 44 puolesta ja 7 vastaan.

Olisiko kunnan pitänyt sitoutua asuntotuotantoon, vaikka Klaukkalan liikenneyhteydet eivät paranisi?

Ei
89% (56 ääntä)
Kyllä
11% (7 ääntä)
Ääniä yhteensä: 63

Lisää aiheesta: 

Klaukkalan ohikulkutien suunnitelma loppusuoralla – liikennemäärä huolestuttaa11.11.2015 13.50
Asuntoja ei valmistu toivotulla tahdilla – Nurmijärvi hoiti leiviskänsä hienosti3.11.2014 10.45

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat