Puheenaihe

Lastenpsykiatri teilaa uusperheiden trendi-ilmiön – Yle: Kokeilkaa sitä itse, vanhemmat

Tunnettu lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ei pidä lasten vuoroviikkoasumista eri vanhempien luona hyvänä järjestelynä lasten itsensä kannalta.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ei innostu ajatuksesta, jonka mukaan eroperheiden lapset asuvat vuoroviikoin eri vanhemman luona. Sinkkosen ajatuksista kertoo Yle.

 Minun mielestäni vanhempien olisi hyvä ensin itse kokeilla vuoroviikkoasumista. Jos tuntuu, että koskaan ei ole ollut yhtä kivaa kuin koko ajan laukkuja pakatessa, silloin samaa mallia voi ajatella lapsellekin, Sinkkonen napauttaa.

Sinkkonen kauhistuu ajatusta, että jopa alle nelivuotiaat olisivat mukana vuoroasumisessa.

 Sitä ei pitäisi missään tapauksessa suositella sen ikäisille – paitsi jos on uhkaamassa niin verinen huoltajuusriita, että vuoroasuminenkin on parempi vaihtoehto kuin altistaa lapsi pitkälle oikeusriidalle.

Sinkkosen mukaan vanhempien eron jälkeen lapselle on paras vaihtoehto yksi koti ja runsaat kontaktit etävanhempaan.

– En liputa vuoroviikkoasumisen puolesta. On aika naurettava tapa ajatella, että kun lapsi on puolet ajasta äidillä ja puolet isällä, niin lapsi saa yhtä paljon vanhemmuutta kummaltakin biologiselta vanhemmaltaan. Näinhän se ei välttämättä ollenkaan ole, Sinkkonen sanoo.

 Siinä käy hyvin usein niin, että jonkin ajan kuluttua vanhemmat väsyvät tähän ja lapsen asiat eivät lopulta ole kenenkään hanskassa ja tästä meillä ei saa oikein puhua.

Onko vuoroasuminen mielestäsi haitallista lapselle?

Kyllä
75% (471 ääntä)
Ei
27% (168 ääntä)
Ääniä yhteensä: 630

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Isäaktiivi: Suomi on huoltajuuslainsäädännön kehitysmaa18.11.2015 19.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat