Vapaa-aika

Paikallisidentiteetti esillä Hyvinkäällä ja pian myös Nurmijärvellä

Tutkijat Harri Nyman (kuvassa) ja Outi Rissanen tutkivat paikallisidentiteettiä muun muassa Klaukkalassa.

Keski-Uudenmaan museot järjestävät paikallisuutta tutkiskelevan Paikallistu! Get Local! –näyttelyn avajais- ja ajankohtaiskeskustelutilaisuuden Hyvinkään kaupungintalolla. Ajankohtaiskeskustelussa pohditaan sitä, mitä paikallisuus merkitsee tämän päivän ihmisille. Keskustelutilaisuuteen osallistuvat Matti Vanhanen Nurmijärveltä, Sari Heiskanen Tuusulasta, Minna Luoma Järvenpäästä, Anna Evilä Keravalta, Heikki Nuutinen Mäntsälästä ja Seppo Söderholm Hyvinkäältä.

Mitä kotipaikka, naapuriyhteisö ja juuret merkitsevät?

 

 

Keskustelutilaisuudessa puhutaan siitä, mitä kotipaikka, naapuriyhteisö ja juuret merkitsevät itselle. Tarvitseeko digiajan maailmankansalainen kotiseutuidentiteettiä? Voiko paikallisuutta vahvistaa, turvata, rakentaa tai muuttaa rahaksi?

 

Näyttelyn ja keskustelutilaisuuden taustalla on Hyvinkään kaupunginmuseon, Järvenpään taidemuseon, Keravan museon, Mäntsälän museotoimen, Nurmijärven museon ja Tuusulan museon Karvanopat ja Kaukametsä –hanke, jossa pureuduttiin alueiden paikallisuuksiin ja paikallisidentiteetteihin. Hankkeen ensimmäisestä vaiheesta julkaistiin raportti Juuret ja juurettomuus Keski-Uudellamaalla.

Toinen vaihe poiki kiertonäyttelyn Paikallistu! – Get Local! Näyttely johdattelee pohtimaan paikallisuutta ja paikalliseksi kotiutumista yksilön ja yhteisön voimavarana.

Paikallistu! Get Local! -kiertonäyttely

2.12.2015 – 30.1.2016 Hyvinkään kaupunginmuseon näyttelytila Villan Voimala, Kankurinkatu 4–6.

5.2. – 28.2.2016 Tuusula

1.5 – 31.5.2016 Mäntsälä

6.6. – 21.6.2016 Järvenpää, Galleria Järnätti Järvenpää-talo

2.9. – 25.9.2016 Kerava, Sinkka

28.9. – 28.10.2016 Nurmijärvi, Galleria Ville

Muut ajat ja paikat tarkentuvat myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat