Paikalliset

Outi Mäkelä tuo Cosplay-hengen Linnan juhliin

Outi Mäkelä juhlii itsenäisyyttä Sinikka Nikanderin suunnittelemassa cosplay-asussa.

Outi Mäkelä on teetättänyt tällä kertaa itselleen silkkimekon, joka henkii cosplay-henkeä.

Teemu Vestovuo

Kansanedustaja Outi Mäkelä (kok.) sovittaa mekkoaan tekstiiliartesaani Sinikka Nikanderin liikkeessä Lohjalla.

Lumikuningattaren asu on hiottu nyt viimeisen päälle kuntoon, ja Mäkelä on valmis suuntaamaan puolisonsa Marko Tarkiaisen kanssa Linnan juhliin.

Mäkelä on teetättänyt tällä kertaa itselleen silkkimekon, joka henkii cosplay-henkeä. Cosplay on käsityö- ja esiintymisharrastus, jossa harrastajat valmistavat asukokonaisuuksia, joiden mallina käytetään hahmoja elokuvista, tv-sarjoista, piirretyistä, sarjakuvista tai videopeleistä.

Mäkelän asun mallina toimii H.C. Andersenin sadusta tuttu Lumikuningatar. Puvun materiaali on jäänsinistä silkkiä, jonka pintaan on käsin maalaamalla ja huovuttamalla tehty moniulotteista pintaa.

Mäkelälle itselleen cosplay-teema on tullut tutuksi hänen pitkäaikaisen avustajansa kautta.

Avustajan kanssa käydyn keskustelun pohjalta syntyi idea siitä, että voisiko sankarihahmoista ammentaa ideaa myös Linnan juhlien asuun.

– Sinikka on tehnyt minulle puvun neljä kertaa aiemminkin, joten kerroin hänelle ideastani. Hän innostui ajatuksesta heti, sillä hän on tehnyt kesällä useita metsähenkisiä fantasiapukuja. Mutta koska Linnan juhliin ei voi metsäasussa mennä, niin Sinikka lähti ideoimaan pukua juhlahengessä.

– Tarkoituksena ei ollut tehdä täydellistä Lumikuningattaren look-a-likea, mutta onhan puvussa Disney-henkeä nähtävissä, jos osaa sillä silmällä katsoa. Haluamme kuitenkin kunnioittaa arvokasta juhlaa, ja sen vuoksi puvusta ei näy suoraa yhteyttä satumaailmaan, jos sitä ei etukäteen tiedä, Mäkelä kertoo.

Rajamäkeläinen myöntää, että hän odottaa jo viikonloppua innolla, sillä itsenäisyyspäivä on kansanedustajalle arvokas asia.

Mäkelän mukaan on hienoa, että tekstiialan ammattilaiset saavat juhlissa puvuilleen huomiota, mutta tärkeintä päivässä ei ole kuitenkaan pukuloisto, vaan itsenäisyyden juhlinta ja kunnioitus. Mäkelän itsenäisyyspäivä koostuu seppeleiden laskusta sankarihaudoilla ja päivään mahtuu myös kahvit partiolaisten kanssa.

Linnassa hän veikkaa puhuttavan vähän politiikkaa, mutta kokenut kansanedustaja uskoo, että tunnelma saadaan leppoisaksi.

– Meilläkin on tarkoituksena yrittää tanssilattialle. Yleensä aina on ollut joku kengän kuva helmassa, joten jää nähtäväksi miten laahuksen kanssa nyt käy, Mäkelä hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat