Henrik Lambergin viikot kuluvat imatralaisissa maisemissa

Klaukkalalaisella oopperalaulaja Henrik Lambergilla on menossa kiireiset ajat. Lamberg esittää Imatran Kulttuurikeskuksessa esitettävässä Yön Ruhtinas -suuroperetissa kirkkoherra Johannes Kalveniusta. Operetin ensi-ilta on 13. helmikuuta, joten miehen viikot kuluvat imatralaisissa maisemissa. Klaukkalassa Lamberg ehtii käydä kääntymässä vain viikonloppuisin.

– Maanantaisin on aina kuudelta aamulla lähtö Klaukkalasta, jotta ehdin kymmeneksi harjoituksiin Imatralle. Perjantaina tulen takaisin Klaukkalaan.

Yön Ruhtinaan treenit aloitettiin alun perin joulukuussa.

– Silloin meillä oli asemointia, lukuharjoituksia ja osien läpimenoa. Nyt tammikuun puolessa välissä musiikit on jo paikallaan ja teemme musiikkiharjoituksia. Helmikuun alussa aloitamme läpimenot.

Lamberg esittää operetissa kirkkoherraa.

– Kirkkoherra on tehnyt tohtorin väitöskirjan liittyen noituuteen ja demoneihin keskiajan kirkossa. Minulla on tietotaitoa muun muassa siitä, miten vampyyreilta voi suojautua.

Kirkkoherran taitoja tarvitaankin, kun erän henkilö paljastuu vampyyriksi.

Pitkä ura musiikin parissaHenrik Lamberg on työskennellyt musiikin parissa pitkään. Hän työskenteli yli kymmenen vuoden ajan Kansallisoopperassa oopperalaulajana.

– Tällä hetkellä minulla on lehtorin virka Vantaan musiikkiopistossa, jossa opetan yksinlaulua. Opetan jonkun verran myös Sibelius-Akatemiassa.

Alun perin Lamberg aloitti musiikkiuransa kanttorina, joksi hän valmistui 1969. Vasta myöhemmin hän rupesi laulamaan ja laulunopettajan pätevyyden mies saikin 1979.

– Lähdin ensin musiikkiuralle kirkkomuusikkona ja siirryin siitä eteenpäin. 80-luvun lopulla jätin lopullisesti kanttorin viran ja siirryin laulunopettajaksi.

Puhe- ja musiikkiteatteriaPuhe- ja musiikkiteatteria Lamberg on tehnyt 90-luvulta aina nykypäivään saakka.

– Olen ollut monissa eri rooleissa, joten monenlaista on ollut matkassa mukana. On ollut antoisaa tehdä sekä musiikki- että puheteatteria, sillä siinä oppii paljon itsestään.

Haastavaa teatterin tekemisessä on etenkin siinä, miten oppii olemaan roolihenkilö.

– Roolissa kun ei pidä miettiä sitä, miten itse tekisi tämän asian. Pitää miettiä sitä, miten roolihenkilö tekisi tämän asian. Täytyy siis muuttua roolihenkilöksi, Lamberg kertoo haasteista.

Koti KlaukkalassaLamberg on alun perin lähtöisin Alajärveltä Etelä-Pohjanmaalta. Helsinkiin mies muutti 1966. Pääkaupungissa hän ehti asua lähes 40 vuotta ennen kuin muutti viitisen vuotta sitten Klaukkalaan.

– Kävimme usein Sääksissä uimassa ja katselimme täällä paikkoja. Kerran vaimo sanoi, kun ajelimme Keimolan kohdalla Klaukkalaan päin, että katso, kun sielukin alkaa rauhoittua, kun tänne tulee.

Vaimon sanoista kaikki lähti liikkeelle ja parin vuoden ajan perhe kävi katsomassa Klaukkalasta asuntoja ennen kuin muutti paikkakunnalle.

– Kyllä täällä on hyvin viihtynyt. En tunne paljoakaan klaukkalalaisia ihmisiä, mutta kyllä tämä paikka tuntuu kodilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat