Paikallisurheilu

NJS kuuma kolmen pisteen avaus kolmosdivarissa

NJS:n sarjakausi käynnistyi tehokkaasti. Eetu Kaipio hallitsi Kolmosen avauskierroksella keskikenttää ja ratkaisi hienolla vapaapotkumaalillaan 2-1 voiton MPS Atletico Malmista.

Matti Murto

Perjantai-ilta oli sateen jäljiltä kolea, mutta NJS:n sarjakauden avaus kiihkeä ja kuuma. Tekonurmelle oli Palokärkien vieraaksi saapunut äänekkään kannattajajoukon saattelemana MPS Atletico Malmi, viime kaudella pitkään lohkovoitosta ja noususta kakkoseen taistellut joukkue koillisesta Helsingistä. Atleticoa pidetään hyvän harjoituskauden perusteella NJS:n ja Legiruksen ohella suosikkina lohkon kärkitaisteluihin, voittihan se preseasonilla kaikki kohtaamansa kolme Kakkosen joukkuetta: Kontun (4–2) ja EsPan (2–0) sekä Suomen Cupissa Gnistanin (1–0). Atleticon Cup-taipaleen päätti vasta liigajoukkue FC Lahti 5.kierroksella, Joukkueen tavoite on selvä: ”kaikki muu kuin nousu olisi pettymys”. Siis sama kuin Palokärjillä ja siksi tunnelma kipinöi alusta alkaen.

Molemmilla joukkueilla lataus oli kova ja tunteet pinnassa. Palokärjet olivat alussa hyvin hereillä ja ote oli isännillä. NJS:n ensimmäinen maali syntyi jo pelin kahdeksannella minuutilla. Lassi Vainikainen antoi kulmapotkun ja Aleksi Sinkkonen potkaisi pallon maalinedustaruuhkasta perille. Joni Murtomaa pääsi hiukan myöhemmin yksin läpi, mutta osui maalivahtiin.

Johtomaali ei Palokärkien peliä vapauttanut, vaan ote lipesi ensimmäisen vartin jälkeen vieraille. Haasteeseen vastasi maalivahti Jussi Valkama, joka selvitti kasvaneen työmäärän kiitettävästi. Atleticon tasoitusmaalille runsaan puolen tunnin kohdalla ei hänkään mahtanut mitään: Kolmosen avauskierroksen komeimman maalin laukoi Jukka Haarala saksipotkulla suoraan keskityksestä yläkulmaan. Ensimmäisellä puoliajalla annettiin myös pelin ainoat varoitukset: ensin Aapo Mäelle ja parin minuutin kuluttua Aleksi Sinkkoselle.

Tauolla palokärkipaineet olivat hiukan laskeneet ja toinen puoliaika sujui hienokseltaan isäntien tahtiin. Kun peliaikaa oli kulunut lähes tunti, NJS:lle tuomittiin vapaapotku. Eetu Kaipio pääsi esittelemään erinomaista potkutekniikkaansa ja upea yläkierteinen laukaus upposi paristakymmenestä metristä muurin yli yläkulmaan. Kaipio hallitsi muutenkin keskikenttää, käynnisti hyökkäyksiä, puolusti, liikkui vapaisiin paikkoihin ja loi maalipaikkoja. Joni Murtomaalla, Joonas Mannisella ja Eetu Kilpeläisellä oli tilaisuutensa, mutta tuloksitta. Malmilaisten yritykset kilpistyivät viimeistään Jussi Valkamaan, joten jännittävän ja tasaisen kamppailun täysi pistesaalis jäi kotijoukkueelle.

Kierroksen muissa otteluissa NJS:n seuraava vastustaja RiPS yllätti Puistolan Urheilijat 2–1. Riihimäkeä ei ennakkokaavailuissa pidetty kärkipään joukkueena, mutta se on jostakin syystä ollut aina vaikea vastustaja NJS:lle, joten perjantaina klo 20 tekonurmella riittää taas jännitystä.

Töölön Taisto voitti Hyvinkään 5–1 ja samoilla numeroilla ennakkosuosikki Legirus peittosi CLE:n, jota ei nyt rökäletappiosta huolimatta pidä aliarvioida. Vahvistunut Lahden Reipas voitti vierasottelussa Tikkurilan 2-1.

Seuraavalla kierroksella sarjataulukko saa uuden muodon, sillä ensimmäisen kierroksen voittajista kohtaavat NJS ja RiPS, nollakerholaisista PuiU ja TiPS. Muissa otteluissa kolmen pisteen joukkue saa vastaansa pisteittä jääneen, esimerkiksi Atletico Malmi matkustaa Lahteen kohtaamaan Reippaan. Tämän ottelun tulos kiinnostaa Nurmijärvelläkin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat