Elina Kujala palaa SB-Prohon

Päättyneen salibandykauden naisten Sveitsin mestari ja pistepörssin voittaja Elina Kujala palaa SB-Pron vahvuuteen. Kujala siirtyi Prosta vuonna 2007 Piranha Churiiin, jossa hänen kaksoissisarensa Karoliina myös pelaa.

– Karoliina Kujalan tilanne on vielä avoin. Elina Kujala aloittaa opiskelut täällä. Hän sanoi, ettei voi kuvitella pelaavansa Suomessa muussa joukkueessa kuin Prossa, joukkueenjohtaja Martti Meronen myhäilee.

Se on kuitenkin varmaa, että Prossa pelaa ensi kaudella ainakin yksi kaksospari. Nuorten SM-sarjassa tuhoisaa jälkeä tehneet, vuonna 1991 syntyneet Laura ja Mirja Hietamäki vaihtavat Kihniön Urheilijoiden peliasun Pron sotisopaan.

– Viisi muuta seuraa oli heidän perässään. SB-Pro tunnetaan siitä, että meillä nuoret pelaajat saavat näyttöpaikan. Meille tulee jopa kyselyjä, että kelpaanko mukaan, Meronen sanoo.

Morottajaavoin kortti

Yllätyshopeaan yltäneen nurmijärveläisryhmän pakka on pysynyt hyvin kasassa - valmennusta myöten. Nino Kinnunen, Timo Suonpää ja Jarno Kivinen jatkavat joukkueen ruorissa.

Myös lähes kaikki runkopelaajat jatkavat. Neuvottelut ovat kesken vielä muutaman kenttäpelaajan kanssa, maajoukkuepuolustaja Jenni Morottaja on yksi heistä.

– Jatkamme keskusteluja, kun hän palaa Ivalosta, Meronen toteaa.

Mirva Halén, Sanni Hyvönen, Henna-Riikka Leppänen, Mira Oksman ja konkarimaalivahti Ippa Perkiö eivät sen sijaan jatka joukkueessa. Martti Meronen sanoo, että kova puurtaja, Henna-Riikka Leppänen olisi mieluusti pidetty ryhmässä mukana.

– Hänellä on niin vaativa työ, että sen yhdistäminen liigatasolla pelaamiseen on mahdoton yhtälö. Amatööripohjalla kun olemme.

Vahvempijoukkue

Martti Meronen arvioi, että jo nykyisellään koossa on vahvempi joukkue kuin viime kaudella.

Harjoitusrinkiin nostetaan 4-5 omaa junioria. Peliaikaa liigassa heille ei ehkä ole luvassa, mutta nuoret tytöt kehittyvät nopeasti. Mira Wickman osoitti sen. Viime kauden alussa hänelle oli luvassa pari liigapeliä, mutta loppukaudesta tarjolla olivat isot saappaat.

Ensi vuonna 15 vuotta täyttävän seuran naisten liigajoukkueella on 17 pelaajasopimusta. Suluissa on viime kauden seura.

Joukkueessa pelaavat Laura Loisa, Miia Meronen, Eerika Suominen, Anne Haapasalo, Tiia Salmi, Sanna Roisko, Laura Hietamäki (KihU), Veera Simola, Minna Vuorinen, Jonna Alen, Mira Wickman, Mirja Hietamäki (KihU), Viivi Lehtimäki, Miina Veijanen, Krista Nieminen, Annamari Lehto ja Elina Kujala (Piranha Chur). Loisa ja Nieminen ovat maalivahteja.

Päävalmentajana on Nino Kinnunen, valmentajana Timo Suonpää ja maalivahtivalmentajana Jarno Kivinen.

Joukkueenjohtajina ovat Veli-Pekka Vähäkoski ja Martti Meronen, huoltajina Pirjo Loisa ja Juha Lehto sekä videokuvaajana Jari Loisa.

– Minä toimin taustalla, hoidan sopimusasioita ja varojen keruuta. Vähäkoski vastaa muista joukkueenjohtajan tehtävistä, Meronen kertoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat