Paikalliset

Historiallinen palvelu alkoi Nurmijärvellä – kauppakassin voi tilata päiväkodin parkkipaikalle

Lapsiperheiden ja muidenkin harjulalaisten palvelut paranivat.

Juutilaisen perheen arki helpottuu, kun mummi Ulla Savinen noutaa lastenlastensa Idan ja Sisun kanssa valmiiksi pakatut kauppakassit Matildan parkkipaikalta kotiin.

Taina Joutsen

– Kotoa puuttui kaikenlaista. Tilasimme tätä kautta ruispaloja, voita, tomaatteja, jugurttia ja muuta, kertoo Ulla Savinen.

Savinen oli viime keskiviikkona miniänsä Kirsi Juutilaisen asialla noutamassa Kauppakassia Päiväkoti Pilke Matildan parkkipaikalta.

Mukanaan hänellä oli lapsenlapset Ida ja Sisu Juutilainen.

Se, että kauppakassin voi napata mukaansa hakiessaan lasta päiväkodista, helpottaa perheen arkea.

Juutilaisten perhe on yksi ensimmäisistä Pilke päiväkotien ja HOK-Elannon lanseeraaman kauppakassiyhteistyön käyttäjistä.

Yhteistyö käynnistyi Nurmijärveltä Klaukkalasta ja jatkuu kokeiluluonteisena kesäkuun loppuun asti.

– Tämä on todella loistava palvelu. Miniäni käy Järvenpäässä töissä ja on tällä hetkellä yksinhuoltaja, joten tämän ansiosta perhe pääsee illalla nopeammin ruokailemaan. Kauppareissuun menisi vähintään tunti, Savinen kertoo.

Kauppakassi-palvelun menestys on lyönyt ällikällä päiväkoti Matildan johtajan Satu Muhosen. Syyksi suureen kiinnostukseen hän arvelee sitä, ettei Harjualassa ole kauppapalveluja.

– Harjulan alue on täällä Klaukkalan kupeessa, palvelut ovat kahden kilometrin päässä.Vanhemmat käyvät Helsingissä ja Espoossa töissä ja lasten hoitopäivät ovat pitkiä. Se, että kauppakassin voi napata mukaansa hakiessaan lasta päiväkodista, helpottaa perheen arkea, Muhonen sanoo.

Kauppakassi-yhteistyö syntyikin osittain siitä, kun Päiväkoti Matildassa hoidossa olevien lasten vanhemmilta kyseltiin, mikä helpottaisi lapsiperheen arkea.

– Yksityisenä päiväkotina me mietimme täällä, kuinka palvelun laatua voisi parantaa. Yksi vanhempien esittämistä toivomuksista oli juuri tällainen kauppapalvelu.

Kauppakassi-palvelu ei ole rajoitettu vain päiväkotilaisten perheille, vaan sitä voivat käyttää kaikki lähiseudun asukkaat.

Kauppakassi tilataan osoitteesta www.alepa.fi/kauppakassi. Tilatut kassit voi noutaa kerran viikossa keskiviikkoisin klo 16–17 päiväkoti Matildan parkkipaikalta osoitteesta Graniittitie 1 Klaukkala.

Tarvitsisitko tällaisen palvelun myös omien lastesi päiväkodille?

Kyllä
80% (43 ääntä)
Ei
20% (11 ääntä)
Ääniä yhteensä: 54

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat