Paikalliset

Nurmijärvi nousi uudelle tuhatluvulle – kunnassa jo 42 000 asukasta

Nurmijärven kunnan asukasluku on noussut uudelle tuhatluvulle. Kunnan asukasluku oli huhtikuun lopussa ennakkotietojen mukaan 42 020 henkilöä. Koko maan asukaslukuvertailussa Nurmijärvi sijoittuu 25. sijalle ja Helsingin seudun kehyskuntien, eli KUUMA-kuntien, vertailussa toiselle sijalle Hyvinkään jälkeen

 

Nurmijärven asukasluku kasvaa erityisesti korkean syntyvyyden vuoksi.

Riikka Laine

Nurmijärven väestönkasvu on tasaantunut 2000-luvun alkuvuosien hurjista, yli kolmen prosentin vuosittaisista kasvulukemista. Viime vuosina väestö on kasvanut maltillisesti, noin prosentin verran vuodessa. Kasvu perustuu pitkälti korkeaan syntyvyyteen, sillä vaikka kuntaan muuttaa vuosittain yli 2000 henkilöä, muuttoliikettä on molempiin suuntiin.

Helsingin seudun kuntien vertailussa Vantaan, Helsingin ja Espoon asukasluvut kasvavat tällä hetkellä voimakkaimmin. Kehyskunnissa yli prosentin kasvuvauhtiin pääsivät viime vuonna Sipoo, Järvenpää ja Kirkkonummi. Nurmijärvelläkin kasvua oli viime vuonna 0,8 prosentin verran.

– Vaikka Nurmijärven nettomuutto on pienentynyt, kunta houkuttelee edelleen paljon uusia asukkaita. Voi sanoa, että Nurmijärvi-ilmiö voi hyvin. Muuttoliiketutkija Timo Aron mukaan Nurmijärvi kuuluu vetovoimalla mitattuna 2010-luvun suomalaisten kuntien kärkikymmenikköön, kunnanjohtaja Kimmo Behm ja erikoissuunnittelija Risto Nikunlaakso kertovat.

Nurmijärven kunnan viime vuonna tekemän muuttoliiketutkimuksen mukaan kuntaan muutetaan useimmiten kohtuuhintaisen asunnon, työpaikan ja ystävien tai sukulaisten läheisyyden takia sekä maaseutumaisten maisemien innoittamina. Syyt Nurmijärvellä viihtymiseen ja sinne jäämiseen taas ovat luonnonläheisyys, turvallisuus ja hyvät palvelut.

– Väestönkasvun tärkein edellytys on uusien asuntojen rakentaminen. Nurmijärven kasvunäkymät ovat tässä suhteessa hyvät. Tänä vuonna on aloitettu jo 162 asunnon rakentaminen ja rakennuslupia on myönnetty alkuvuoden aikana runsaat 170.  Kuluvan vuoden aikana ennustetaan valmistuvan yli 300 uutta asuntoa.

– Myös tämän vuoden jälkeen näyttää hyvältä. Valtio on sitoutumassa Klaukkalan ohikulkutien rakentamisen aloittamiseen vuoteen 2019 mennessä. Toteutuessaan tie tulee mahdollistamaan runsaasti uutta rakentamista kunnan suurimpaan taajamaan Klaukkalaan.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Nurmijärvi-ilmiö ei ole hiipumassa – lapsiperheitä muuttaa edelleen7.3.2016 06.10
60 000 nurmijärveläistä vuonna 2040? Lautakunta ei hyväksynyt liian pientä väestösuunnitetta27.8.2015 07.07
Nurmijärvi-ilmiö ei laannu - väkiluku kasvoi reippaasti2.2.2015 16.18
Nurmijärven asukasluku ylitti tammikuussa 40 000 rajapyykin25.2.2011 11.47

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat