Nurmijärvi Nyt opettaa opiskelijoille työelämäntaitoja

Akosuo Boffour ja Katariina Komulainen ovat järjestäneet Nurmijärvi Nyt -tapahtumaa jo keväästä lähtien.

Ria Widerholm

TAPAHTUMA Perttulan Keudassa valmistellaan jo tapahtuma-lauantaita.

Nurmijärvi Nyt -tapahtumalauantai valtaa taas 26.11. Nurmijärven Keudan ammattiopiston.

Tapahtumassa Keudan eri alojen opiskelijat pääsevät näyttämään omaa osaamistaan. Oppilaitoksessa on jo hyvissä ajoin kuhinaa, kun oppilaat ovat aloittaneet tapahtumalauantain suunnittelun ja valmistelun.

Ensimmäisellä opiskeluvuodella lähihoitajaopiskelijat keskittyvät muun muassa lastenhoitoon, ja sen takia he pitävät Nurmijärvi Nyt:issä lastenmaailmaa. Sillä tavoin he pääsevät näyttämään taitojaan käytännössä.

Kävijöitä lastenmaailmassa laskettiin viime vuonna olevan suunnilleen 200.

Toisen vuoden opiskelijat puolestaan järjestävät tapahtumassa terveysneuvontaa, johon heidän opiskelunsa painottuvat. Tällä tavoin lähihoitajaopiskelijat saavat hyödyntää konkreettisesti heidän osaamistaan.

Sähkö- ja rakennusalan opiskelijat pääsevät myös harjoittamaan osaamistaan. Sähköalan opiskelijat rakentavat ja ylläpitävät tapahtuman sähköjä. Rakennusala puolestaan rakentaa muun muassa yrittäjävierailijoille messuosastot Keudan liikuntasaliin. Molemmilla aloilla alkaa rakennusurakat hyvissä ajoin. Turvallisuutta näissä tehtävissä ei saa unohtaa.

Merkonomiopiskelijat suunnittelivat Nurmijärvi Nyt –tapahtumaa jo keväällä. He osallistuvat markkinointiin miettimällä esitteiden sisältöä, jonka jälkeen media-alan opiskelijat pääsevät suunnittelemaan ulkoasua. Merkonomien vastuualueeseen kuuluu infopiste, yrittäjien tauotuspalvelu sekä arpajaiset. Tapahtumasta merkonomit saavat hyvää kokemusta tapahtuman järjestämisestä, asiakaspalvelusta sekä käytännönharjoittelua markkinoinnista ja tuote-esittelystä.

ICT-alan opiskelijat osallistuvat tapahtumaan omalla osaamisellaan. Opiskelijat asentavat mm. messuille tietokoneet sekä pitävät asiakkaille ”Help desk” tyylisesti tietokoneneuvontaa.

Autoalan opiskelijat ovat aikaisempina vuosina järjestäneet huutokaupan. Lisäksi heillä on omalla osastollaan työnäytteitä esillä.

Media-alan opiskelijan Akosuo Bofourin mielestä Nurmijärvi Nyt -tapahtuman ansiosta tiimityöskentely, aikatauluttaminen sekä tapahtuman järjestämisen taito paranee. Hän oli mukana sosiaalisen median päivittämisessä sekä Nurmijärvi Nyt -nettisivujen luomisessa. Akosuon mielestä tapahtumassa pääsi tiimityöskentelyn kautta myös tutustumaan paremmin omaan työyhteisöön sekä muihin uusiin tuttavuuksiin.

Valokuvaus ja tapahtuman dokumentointi kuuluivat Akosuon tiimin työtehtäviin. Hänen mielestään Nurmijärvi Nyt -tapahtuman järjestäminen ja valmistelu on raskasta, mutta palkitsevaa.

Media-alan opiskelijan Katariina Komulainen oli puolestaan mukana päivittämässä Nurmijärvi Nyt -tapahtuman nettisivuja sekä luomassa tapahtuma alueelle karttaa. Katariinan mielestä tapahtumasta saa hyvää kokemusta, josta voi olla hyötyä työelämässä. Hän on itse pitänyt tapahtumasta ja Katariinan mielestä on hyvä, että Nurmijärvi Nyt järjestetään tänäkin vuonna.

Kirjoittaja on Keuda Nurmijärven liiketalouden opiskelija.

toimitus