Puheenaihe

Suomi ensin -ryhmä iskee nyt Nurmijärvelle – mielenosoitukseen kutsuttu 700 ihmistä

Suomi ensin -ryhmä järjesti mielenosoituksen ramadanin päätösjuhlan yhteydessä itäkeskuksessa heinäkuussa. Keskiviikkona mieltä osoitetaan Nurmijärvellä.

Arkisto / Mika Niskanen

Helsingissä ja Forssassa mielenosoituksia järjestänyt Suomi ensin -ryhmä aikoo kokoontua uuteen protestiin nyt Nurmijärvelle.

Maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvan ryhmän mielenosoitus järjestetään Nurmijärven Kirkonkylässä sijaitsevan Maaniitun koulun läheisyydessä keskiviikkona kello 18 alkaen.

Suomi ensin -aktiivien mukaan mielenosoituksen tarkoituksena on vaatia turvallisuutta nurmijärveläisille.

– Turvapaikanhakijat on poistettava välittömästi Nurmijärveltä ja lopulta koko Suomesta, aktiivit vaativat.

Facebook-tapahtuman mukaan mielenosoitukseen on kutsuttu yli 700 ihmisiä, joista muutama kymmenen on toistaiseksi ilmoittanut saapuvansa paikalle. 

Mielenosoituksesta on tarkoitus tehdä näyttävä spektaakkeli. Tapahtumassa on aktiivien mukaan mikrofoni kansanmielisille. Lisäksi osallistujia kehotetaan tuomaan paikalle esimerkiksi Suomen lippuja.

Nurmijärveläisen Maaniitun koulun pihalla tapahtui viime lauantaina joukkotappelu. 

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan tappeluun ei kuitenkaan liittynyt etnistä vihataustaa, vaan tapahtumien taustalla oli kahden nuoren onnettomasti päättynyt parisuhde.

Suomi ensin -ryhmä järjesti vastaavan mielenosoituksen viime viikolla Forssassa. Mieltä on osoitettu myös muun muassa Helsingin Itäkeskuksessa ja Tapanilan urheilukeskuksella.

Supo varoitti viime viikolla, että turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön välistä jännitettä on ollut eri puolilla Suomea. Supo ei Ylen haastattelussa kuitenkaan eritellyt, mistä paikkakunnista on kyse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Suomi ensin! -ryhmä hakeutuu puolueeksi – "Sanoudumme irti rasismista"7.7.2016 11.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat