Nurmijärvi Nyt -tapahtuma taas Keudassa – luvassa uusia aktiviteetteja

Tapahtumakoordinaattori Harri Pakkanen on jo valmiina ottamaan yrittäjät ja kuntalaiset vastaan Perttulan Keudaan.

Katja Peltonen

Nurmijärvi NYT –tapahtuma rantautuu taas Keudan oppilaitoksen tiloihin Perttulassa.

Keudan ammattiopiston opiskelijat ovat jälleen valmistelemassa Nurmijärvi Nyt -tapahtumaa Perttulan Keudaan. Kuntalaiset, yrittäjät ja opiskelijat yhdistävä tapahtuma pidetään lauantaina 26.11.

Vuodesta 2013 lähtien järjestettyyn tapahtumaan on tuotu uutena asiana erilaiset aktiviteetit: tällä kertaa tapahtumassa on mahdollisuus kokeilla seinäkiipeilyä ja piha-alueelle on järjestetty monenlaista toimintaa ruokatarjonnasta talutusratsastukseen. Myös tapahtuman markkinointi on ollut edellisvuosia näyttävämpää.

– Olemme valmistelleet tapahtuman mainos- ja markkinointimateriaalia sekä sosiaaliseen mediaan että tapahtuman verkkosivuille. Lisäksi olemme tehneet julisteita ja banderolleja sekä suunnitelleet valomainosta Kirkonkylälle, kertoo audiovisuaalisen viestinnän kolmannen vuoden opiskelija Moona Lindholm.

Moona Lindholmin ja Reea Uusitalon mukaan yritysten kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeä osa tapahtumaa.

Uusitalo odottaakin kovasti että pääsisi tulevassa tapahtumassa mahdollisimman paljon keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista yrittäjien kanssa.

TapahtumakoordinaattoriHarri Pakkanen Keudasta kertoo, että liiketalouden opiskelijat ovat puolestaan järjestämässä messuvieraille ja yrittäjille infopistettä sekä edellisvuosien tapaan tauotuspalvelua, joka antaa yrittäjille mahdollisuuden hengähtää messupäivän lomassa.

– Uutuutena tänä vuonna on tulossa verkostoitumistilaisuus yrittäjille. Verkostoitumishetki pidetään liiketalouden luokan tiloissa ennen näytteilleasettajien messupäivällistä.

Pakkasen mielestä opiskelijat ovat ottaneet tapahtumajärjestelyt hyvin hoitaakseen.

– Opiskelijat ovat hyvin lähteneet mukaan, sillä he ymmärtävät tapahtuman arvon ja opittuihin asioihin saadaan tapahtumalla käytännön tuntua.

– Parasta antia tapahtumassa onkin monien eri tahojen yhteistyö ja sen toteuttaminen käytännössä. Opiskelijat, yrittäjät, Keudan henkilöstö ja kunnan elinkeinotoimi tekevät yhdessä tapahtumaa, jossa esitellään alueen aktiivista yrittäjätoimintaa sekä opiskelijoiden osaamista.

Nurmijärven kunnan elinkeinokoordinaattori Pekka Vuorenranta toivoo, että mahdollisimman monet kuntalaiset saapuisivat päivään tutustumaan Keudaan ja paikalliseen yritystarjontaa. Hän muistuttaa, että on kaikkien kannalta järkevämpää, kun eurot saadaan pidettyä omassa kunnassa.

– Monet tulevat paikalle myös tutustumaan Keudaan ja sen omaan tarjontaan. Mitä oppilaitos voisi tarjota minulle tai perheessä olevalle, tulevaisuuttaan miettivälle nuorelle. Kun yhteishaku alkaa vuoden alusta, on tämä näkökulma tärkeä ottaa huomioon.

– Sen lisäksi joulun läheisyys on hyvä syy lähteä tutustumaan tapahtumaan. Näytteilleasettajien standeilla on runsaasti hyviä ideoita joulupukin konttiin. Keudan oppilasruokalan tuottamat laadukkaat ja herkulliset joululeivonnaiset ja -laatikot myydään todennäköisesti tänäkin vuonna loppuun hyvissä ajoin. Tänä vuonna lisämaustetta tapahtumaan tuo myös Taikuri Jari. juontajan taskusta saattaa löytyy päivän aikana yllätys jos toinenkin, Vuorenranta vinkkaa.

Käyttäjän Katja Peltonen kuva
Katja Peltonen