Paikalliset

Outi Mäkelä Linnan juhliin kettusomisteissa – asu ei ole kannanotto

Kansanedustajan asuvalinta ei ole kannanotto.

Sinikka Nikander on tällä kertaa yhdistellyt Outi Mäkelän pukuun punaista ja mustaa. Kettusomisteet eivät olleet vielä paikallaan, viimeistely ja somisteiden lisäys tehdään viime metreillä.

Heli Kurimo

Kansanedustaja Outi Mäkelä (kok.) astelee presidentinlinnaan syvänpunaisessa juhlapuvussa, johon on yhdistetty mustaa turkista. Puvussa käytetään somisteena ainakin kotimaista kettua.

– Outi ehdotti turkista ja minä innostuin siitä kovasti, kertoo puvun suunnittelija, lohjalainen tekstiiliartesaani Sinikka Nikander.

Aiempien vuosien tapaan hän sai Mäkelältä vapaat kädet. Tekeillä oleva puku on kuudes, jonka Nikander on Mäkelälle suunnitellut.

– Outin puvun inspiraation lähteenä ovat Alexander McQueenin designit, joissa yhdistyvät voimakkaat värit ja vahva muotokieli, Nikander kuvailee.

– Kotimainen turkis on hyvälaatuista ja eettisesti hyvin kasvatettua. Puvussa käytetyn turkiksen osalta kaikki on kohdallaan, Outi Mäkelä sanoo.

Hän ei ota puvullaan kantaa mihinkään, eikä tarkoitus ole myöskään provosoida. Mäkelä muistuttaa, että Suomessa on pitkät perinteet myös metsästettyjen eläinten turkin käytössä.

– Metsästys on nyt enimmäkseen vanhempien ihmisten harrastus. Toivon, että voisin edistää sitä, että harrastus pysyy Suomessa hyvänä.

Outi Mäkelällä on itselläänkin metsästysluvat, mutta ei asetta.

– Metsästyksissä olen ollut lähinnä ajokoiraosastolla, tärkeää sekin.

Mäkelä tietää, että hänen asunsa tulee herättämään keskustelua, ja pitää sitä oikeutettuna.

– Eläinten oikeuksista on pidettävä huolta, standardit korkeina ja turkikset hyvälaatuisina.

Mäkelä arvelee, että muissakin juhlapuvuissa nähdään tänä vuonna karvaelementtejä. Viime vuonna Mäkelä esiintyi juhlassa cosplay-henkisessä puvussa. Cosplayn harrastajat valmistavat asukokonaisuuksia, joiden mallina käytetään hahmoja esimerkiksi piirretyistä ja sarjakuvista. Mäkelän asun mallina oli H.C.Andersenin Lumikuningatar.

Juhlapukujen lisäksi Sinikka Nikanderilla on muitakin yhtymäkohtia Nurmijärveen. Hän toimii Kirkonkylällä KT-Hautauspalvelujen myymäläpäällikkönä.

Outi Mäkelä ei ole ainut Nikanderin luomuksessa juhliin osallistuva. Kansanedustaja Tytti Tuppuraiselle (sd) Nikander on suunnitellut oranssinpunaisen, selkeälinjaisen puvun. Taikaviitta – siistii olla nolo -kampanjasta tutuksi tullut Siiri Saarinen esiintyy juhlassa täyspinkissä, Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton puheenjohtaja Helinä Ylisirniö taas sähkönsinisessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tällainen on Linnan juhlien kukka- ja käpyloisto: sinivalkoisen seurana kultaa ja hopeaa30.11.2016 06.30
Näin Linnan juhlissa herkutellaan 2016: "Savuporoa, tyrnijuustokakkua ja pienpanimo-olutta..."29.11.2016 18.47
Poliisi varautuu: Itsenäisyyspäivänä ainakin 7 mielenilmausta – Yhtä joukkoa pidetään erityisesti silmällä ­1.12.2016 14.07
Outi Mäkelä tuo Cosplay-hengen Linnan juhliin3.12.2015 07.17

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat